PRIJATELJ HRVATSKE NOVI VISOKI PREDSTAVNIK U BiH: Što će reći Dodik i Izetbegović?

screenshot

Njemačke vlasti žele početkom 2021. godine za visokog predstavnika u BiH, umjesto Valentina Inzka, postaviti svog diplomata Christiana Schmidta, otkriva sarajevsko Oslobođenje.

Doznalo se to nakon susreta njemačke ambasadorice Marget Uebber s članovima predsjedništva BiH Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem. Doduše, vijest nitko nije službeno potvrdio, ni jedna ni druga strana nisu bile raspoloženje za komentare.

Iz ureda visokog predstavnika Valentina Inzko nisu željeli komentirati te špekulacije.

“Visoki predstavnik će se suzdržati od komentiranja bilo kojeg imena u smislu njegovog potencijalnog nasljednika. Pažnja visokog predstavnika će kao i dosad biti usmjerena na provođenje Dejtonskog mirovnog sporazuma. Cilj je da Bosna i Hercegovina bude stabilna i funkcionalna zemlja, nepovratno na euroatlantskom putu za koji se sama opredijelila”, stoji u prilično neodređenom priopćenju.

Iz Hrvatske perspektive posebno je zanimljivo što je premijer Andrej Plenković ove godine uručio Schmidtu Orden Reda Ante Starčevića zbog zalaganja za interese Republike Hrvatske. Osim ove nagrade, Schmidt je 2009. primio priznanje i Njemačko-hrvatskog društva Bonne, napominje oslobođenje.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI