PRIJAVA ZA PRIJETNJU TURISTU NA PAGU ODBAČENA: DORH poslao bizarno objašnjenje svoje odluke!

Ilustracija: PU

Neugodno iskustvo hrvatskog turista Matu R. koje je doživio krajem kolovoza na Pagu, dobilo je epilog.

Njega su na terasi njegova apartmana fizički napali sinovi HDZ-ovog Zdravka Drmića, kako nam je tada ispričao Mate R., a navodno ih je nahuškao osobno Drmić.

Stiglo je i priopćenje iz Općinskog državnog odvjetništva koje je odbacilo optužbu protiv HDZ-ovca, koju je protiv njega podignula zadarska policija za kazneno djelo prijetnje, piše RTL.

ODO je u priopćenju koje je poslalo Indexu, potvrdio da je Policijska postaja Pag 1. rujna podnijela kaznenu prijavu protiv Zdravka Drmića, u kojoj se navodi da je on 23. kolovoza 2021. između 17.30 i 19.30 sa svog mobitela nazvao mobitel Sandra D. te istome rekao, u odnosu na Matu R., u cilju da ga ustraši:

“Ne znam koja ti se to budala nalazi u apartmanu, gle, želim da se ispriča mojoj ženi zbog sinoćnjih neugodnosti koje su joj stvorili ili, u protivnom, imam dva sina koji su zagrebačke barabe i koji će mu kosti polomiti, neka se goni iz apartmana u Mandrama.”



“Sandro D. to je prenio supruzi Mate R., a ona svom suprugu. On u tom trenutku nije osjećao strah za život sebe i obitelji, nego tek nakon 24. kolovoza 2021. oko 00.05 u mjestu Mandre, kada su ga napali između ostalih sinovi okrivljenika – Stipe i Tomislav Drmić – s još dvije osobe te mu rukama i nogama zadali više udaraca po glavi i tijelu i srušili ga na pod, čime su mu nanijeli lake tjelesne ozljede, u vezi čega je protiv njih pokrenut prekršajni postupak zbog prekršaja iz čl. 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, da je time drugome ozbiljno prijetio da će ga teško tjelesno ozlijediti”, stoji u prijavi koju prenosi portal.

U rješenju stoji da se kaznena prijava odbacuje jer, između ostalog, kako navodi ODO Zadar, “ne može se drugome ozbiljno prijetiti radnjama treće osobe, koja nije, primjerice, angažirana nekim ugovorom i zbog toga obvezna to izvršiti”.

To bi značilo da ne bi imalo baš nikakve veze ako je Drmić nahuškao sinove na Matu R., jer s njima nije potpisao ugovor koji bi ih obavezao da ga pretuku, odnosno da mu “kosti plome”, pa se tako niti njegove prijetnje da ne bi mogle shvatiti ozbiljno, što kasnije dodatno pojašnjavaju u priopćenju.

‘Ne može se potvrditi da je prijetnju shvatio ozbiljno’

U odluci Općinskog državnog odvjetništva stoji i da je prema liječničkom nalazu Mati R. dijagnosticirana površinska ozljeda prsnog koša, za koju je dao pojašnjenje da je dobio više desetaka udaraca šakama i tupim predmetima od više osoba.

“Na temelju ovako pribavljenih i izloženih dokaza, ne može se na nedvojben način utvrditi da bi osumnjičenik prijetio oštećeniku, kao ni to da bi oštećeni Mate R. takvu izjavu ozbiljno shvatio, a k tome ne proizlazi povezanost između radnji Tomislava i Stipe Drmića počinjenih na štetu Mate Rajića, s najavom koju je navodno uputio ovdje osumnjičeni Zdravko Drmić, odnosno da bi upravo on potaknuo svoje sinove da fizički napadnu oštećenika, odnosno da mu ‘kosti polome’, ako taj gost ne ode iz apartmana.

Naime, osumnjičenik tvrdi da se njemu Sandro D. također na prijeteći način obratio, podsjećajući kako mu je bilo 2019., kada ga je već bio napao čovjek iz njegovog apartmana, što bi upućivalo na to da nije uznemiren zbog upućene izjave, odnosno da ne bi doživio kako je osumnjičeni Zdravko Drmić spreman to i ostvariti, kao što je reagirao i sam M.R. odlučivši prijavu podnijeti tek kasnije, kada je doživio fizički napad. Prema izjavama braće Drmić, isti su došli do oštećenika na traženje svoje majke koja im je neposredno rekla da je u strahu, a ne na poticaj osumnjičenika, koji nije u stanju upravljati svojim punoljetnim sinovima, na način da ako on kaže da će njegovi sinovi Mati R. kosti polomiti, da bi ovi to na njegovo traženje i učinili, jer isti njega za to ne terete. Ne može se drugome ozbiljno prijetiti s radnjama treće osobe, koja nije primjerice angažirana nekim ugovorom i zbog toga obvezna to izvršiti. Slijedom navedenog, to proizlazi kako ne postoji osnovana sumnja da bi osumnjičenik počinio prijavljeno kazneno djelo na način kao što mu se to stavlja na teret, pa je stoga trebalo odlučiti kao u izreci ovog rješenja”, stoji u odluci Općinskog državnog odvjetništva u Zadru,

Facebook Comments

Loading...
DIJELI