PRIJAVI SE NA REALITY SHOW I OSVOJI KARTU ZA PUT U SVEMIR: Kompanije za svemirske turističke letove nude priliku za besplatan put

Kompanija za svemirske turističke letove Virgin Galactic, u vlasništvu Richarda Bransona, priopćila je da u prodaju kreću karte za svemirske letove po cijeni od 450.000 dolara po sjedalu, nekoliko tjedana nakon što je Branson odletio na sam rub svemira.

Virgin Galactic svim zainteresiranima nudi tri mogućnosti: kupnju jednog mjesta, paket s više sjedala, primjerice za parove ili grupu prijatelja te mogućnost zakupa cijele letjelice.

Sljedeći svemirski let Virgin Galactice zakazan je za kraj rujna. Radi se o istraživačkom letu s talijanskim ratnim zrakoplovstvom, a polijeće se iz Novog Meksika.

Ako nemate dovoljno novaca za kartu, ali imate iznimnu želju otići u svemir, kartu možete osvojiti prijavom u reality show, piše zimo.hr.

Čak dvije američke producentske kuće razvijaju reality showove koji bi sudionicima kao glavnu nagradu ponudili boravak na Međunarodnoj svemirskoj postaji.



Discovery Channel tako razvija “Tko želi biti astronaut”, emisiju u kojoj bi se sudionici na Zemlji natjecali za odlazak u svemir i boravak na Međunarodnoj svemirskoj postaji u trajanju od osam dana.

Nažalost, Discovery Channel se fokusirao samo na natjecatelje iz SAD-a i već primaju prijave, no zato je tu europska ekipa koja razvija drugu emisiju, “Space Hero”. Britanka Deborah Sass i Nijemac Thomas Reemer, godinama su poslovni partneri, a ovim svemirskim reality showom žele pružiti priliku da iskuse svemir i sudionicima iz zemalja koje nisu uključene u samu Međunarodnu svemirsku postaju.

Njihova je ideja stvoriti “Svemirsko selo”, nešto slično kući Velikog Brata i tamo zatvoriti 12 muškaraca i 12 žena te ih pratiti tijekom njihovih izazova, aktivnosti i testiranja. Najbolji će dobiti priliku otići u svemir i boraviti na Međunarodnoj svemirskoj postaji. U planu im je pobjednika showa poslati na svemirsko putovanje početkom 2023. godine.

Za sve one koji su zainteresirani, prijave za “Space Hero” počinju 21. prosinca 2021.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI