PRIJEKO SU MU POTREBNE: U jeku pandemije Milanović zaposlio dvije savjetnice

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Ured predsjednika RH, Zorana Milanovića, 5. ožujka, objavio je oglas za zapošljavanje dvoje “posebnih savjetnika u Kabinetu Predsjednika Republike”, javlja Jutarnji list.  To ne bi bilo neobično da državu u tom trenutku nije potresala kriza koronavirusa koja je tisuće ljudi ostavila bez posla, a potom i zatvorila škole i fakultete, kafiće, restorane te frizerske i kozmetičke salone.
Zatvorile su se i trgovine koje ne prodaju prehrambene namirnice, no natječaj u Milanovićevom uredu nije bio suspendiran. Dapače, 25. ožujka provode se razgovori s osam kandidata čije su prijave zaprimljene, a samo dva dana prije toga stožer je zatvorio državu i onemogućio kretanje bez propusnica između županija.

Od osam kandidata, odlučio se predsjednik za njih čak dvije. Zaposlena je tako Sunčica Dedić, dugogodišnja suradnica današnjeg predsjednika i tajnica Vlade koja je međuostalom bila i direktorica Milanovićeve tvrke EuroAlba Advisory, koju je pokrenuo nakon poraza na izborima 2016. godine.

Kao druga zaposlenica pak odabrana je Ivana Pušonjić, još jedna osoba koja je Milanoviću pomagala u kampanji i to ne samo ovoj predsjedničkoj na kojoj je angažirana za osmišljavanje poruka i njihovo plasiranje, nego je bila uključena i u parlamentarnu kampanju SDP-a prije nekoliko godina.

Zanimljiv je taj natječaj jer se na njemu od stručnih uvjeta tražila samo stručna sprema, ali ne i godine radnog staža. No tu je i činjenica da je Vlada na sjednici 2. travnja donijela odluku o zabrani novog zapošljavanja u javnom sektoru koja se nije odnosila na zapošljavanje u zdravstvenim ustanovama, bez izričite dozvole ministra financija. Ipak, njih dvije na posao su imenovane 31. ožujka 2020.

Obje djelatnice odbile su komentirati novo zaposlenje za koje će biti plaćene oko 15.215 kuna bruto iznosa, odnosno oko deset tisuća neto.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI