PRIJETI LI NAM EPIDEMIJA OPASNE BOLESTI? Zbog novog korona virusa sazvan hitan sastanak

Getty Images

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) sazvala je za srijedu izvanredan sastanak na kojem će stručnjaci te organizacije ocijeniti treba li radi pojave novog virusa u Kini proglasiti međunarodno izvanredno stanje, objavio je WHO u ponedjeljak, a prenosi N1. UN-ova agencija najavila je sastanak nakon što su stručnjaci potvrdili da se korona virus može prenositi sa čovjeka na čovjeka.

WHO-ov odbor za izvanredna stanja mogao bi u srijedu objaviti preporuke za zdravstvene politike, a objavom međunarodnog izvanrednog stanja pozvalo bi se na globalne mjere opreza, suradnju i financiranje u suzbijanju virusa.

Stručni tim kineske Nacionalne komisije za zdravlje potvrdio je da se dogodio prijenos novog korona virusa sa čovjeka na čovjeka, te da je zaraženo medicinsko osoblje, objavila je u ponedjeljak kineska državna novinska agencija Xinhua.

Bolest ima simptome nalik upali pluća, uključujući povišenu temperaturu i probleme s disanjem.

Do sada je po kineskim vlastima od virusa umrlo troje ljudi i zabilježeno ukupno 217 slučajeva zaraze virusom koji je prvi put otkriven u gradu Wuhanu u središtu zemlje početkom prosinca prošle godine.



Iz Wuhana se virus proširio na više kineskih gradova, uključujući Peking i Šangaj, a prijavljen je i četvrti slučaj van granica Kine.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI