PRIOPĆENJE ODBJEGLIH SDP-OVACA: Vodstvo se pretvara u interesnu skupinu i vodi stranku u propast

Photo: Igor Soban/PIXSELL

Partiju u raspadu napustilo je preko 300 članova s područja Bjelovarsko-blogorske županije, zajedno s većinom vodstva. Svoje razloge odlaska izrazili su priopćenjem.

U priopćenju su istaknuli kako su stranku napustili brojni gradski, općinski i županijski vijećnice i vijećnici, kao i članovi Glavnog odbora SDP-a, te će svi oni s današnjim danom postati nezavisni.

“Članstvo u SDP-u napuštaju Damir Đuran – povjerenik SDP-a za ŽO SDP-a Bjelovarsko-bilogorske županije, Slaven Đurđević – potpredsjednik ŽO SDP-a Bjelovarsko-bilogorske Županije, Predsjednik GO SDP-a Garešnica, član Glavnog odbora SDP-a Hrvatske kao i kandidat za gradonačelnika na proteklim lokalnim izborima te gradski i županijski vijećnik, Sebastijan Svat – kandidat za gradonačelnika Grada Grubišnoga Polja, gradski vijećnik, predsjednik Savjeta za poljoprivredu SDP-a Bjelovarsko-bilogorske županije, Danijela Šoma – predsjednica GO SDP-a Grubišno Polje i članica Glavnog odbora SDP-a Hrvatske, Antoneta Đokić – kandidatkinja za gradonačelnicu Bjelovara i gradska vijećnica, Valentina Kuhar Šanda – predsjednica OO SDP-a Veliki Grđevac, vijećnica u Općinskom Vijeću i potpredsjednica Općinskog Vijeća Općine Veliki Grđevac, Miro Kolić – predsjednik OO SDP-a Severin i jedan od utemeljitelja SDP-a na području Bjelovarsko-bilogorske Županije, Marija Ulovec – kandidatkinja za načelnicu Općine Končanica i vijećnica u Općinskom Vijeću Općine Končanica, a već prije su izašli Sandra Frčo – kandidatkinja za županicu Bjelovarsko-bilogorske županije i vijećnica u Skupštini Bjelovarsko-bilogorske županije te Ivana Sabljak Murlin – kandidatkinja za gradonačelnicu Grada Čazme i gradska vijećnica”, navodi se u priopćenju.

Među onima koji su izašli iz stranke su i predsjednici gradskih organizacija Grada Čazme, Garešnice i Grubišnog polja, predsjednici općinskih organizacija Ivanska, Veliki Grđevac, Velika Pisanica, Severin i Končanica, te dva člana Glavnog odbora SDP te da iz stranke izlaze svi kandidati s prošlih lokalnih izbora, osim onih iz Daruvara.

Sad već bivši članovi SDP-a ističu kako stranku napušta većina ljudi koji su imali volje, želje i hrabrosti staviti svoja imena kao kandidati za župana, gradonačelnike i načelnike u svojim sredinama u vrlo nepovoljnom trenutku za SDP.



“Ovo je samo mali dio kolegica i kolega, ali najžalosniji je onaj broj od preko 300 ”običnih” članica i članova koji su godine pa i desetljeća veliki dio svog slobodnog vremena, entuzijazma i predanog rada uložili u izgradnju socijaldemokracije u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji ali i u Republici Hrvatskoj”, stoji u priopćenju koje prenio Večernji list.

Iako navode kako su razlozi za tako veliki odlazak članova i više nego poznati, citirali su dio govora trenutnog predsjednika SDP-a Peđe Grbina i to kad je Grbin kazao “…od večeras mi smo jedan SDP. Ne želim politiku konflikta i sukoba, želim politiku u kojoj stvaramo. Već večeras prestaje biti bitno tko je za koga glasao, tko je koga podržavao”, te napominju kako je situacija sad drugačija.

Objašnjavaju kako godinu dana kasnije su mnogi članovi nestaturno izbačene, gradske i županijske organizacije raspuštene, komunikacija sa članstvom ne postoji. Stava su da aktualno vodstvo provođenjem ”nepolitika” se pretvaraju u interesnu skupinu i vode stranku u propast, te da oni “ne žele držati ljestve” nekome, tko prema njima, radi sve suprotno onom zbog čega su oni ušli u stranku.

“Socijaldemokracija je u SDP-u ostala samo u imenu i ništa više. Međutim, ne odustajemo od socijaldemokracije, nastavit ćemo raditi u tom duhu za boljitak naših općina, gradova i županije. Teško je vrijeme za nas, za stranku ali ne smijemo odustati od ideje zbog koje smo davno prije ušli u SDP. Što će budućnost donijeti, ne znamo, vrijeme će pokazati”, navode u priopćenju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI