PRIPREMITE SE NA NOVI KAOS! DHMZ izdao upozorenje: Stiže nam grmljavinsko nevrijeme i tuča, a temperature ‘do neba’!

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Nakon nesnosnih vrućina ovih dana, slijedi nam novi obrat, no ako ste se nadali osvježenju – ništa od toga. Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje za grmljavinsko nevrijeme kasno poslijepodne i osobito navečer na području Međimurja, Hrvatskog zagorja, Podravine te Slavonije i Baranje.

Na području osječke regije očekuje se lokalno izraženije grmljavinsko nevrijeme s mogućom tučom. Ipak, uz grmljavinu s mogućom tučom očekujte i iznimno visoku temperaturu, od tople noći do vrućeg dana. Maksimalna temperatura na ovom području iznosit će 32-36 °C.

“Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću”, piše Ravnateljstvo civilne zaštite i dodaje kako su moguće lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu.


Na području zagrebačke regije očekuje se lokalno moguć izraženiji grmljavinski pljusak, osobito na sjeveru. I u ovoj županiji očekuje nas topla noć i vruć dan s maksimalnom temperaturom oko 32 °C.

“Budite spremni zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade, odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom”, navodi Ravnateljstvo.Bitno upozorenje odnosi se i na Splitsku i Dubrovačku regiju. U Splitskoj se očekuju iznimno visoke temoerature s vrlo toplom noći i vrućim danom. Maksimalna temperatura kretat će se između 31-34 °C, a u Dubrovačkoj topla noć i vruć dan s maksimalnom temperaturom oko 31 °C.

Foto: DHMZ
Facebook Comments

Loading...
DIJELI