Pripremite se na promjenu! Stižu obilni pljuskovi, zahlađenje, orkanski vjetar

Dusko Marusic/PIXSELL

Narednih dana očekuje se jak pad temperature, bit će i snijega

Na istoku će biti promjenljivo oblačno, povremeno s kišom, osobito ujutro. Sunčana razdoblja očekuju se uglavnom sredinom dana i poslijepodne. Puhat će umjeren, mjestimice i jak sjeverac. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će od 6 do 8, a najviša dnevna između 14 i 16 stupnjeva.

U središnjoj Hrvatskoj djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom te nestabilno. Povremeno može biti kiše i lokalnih pljuskova. Vjetar većinom slab. Temperatura zraka slična kao u istočnim krajevima, javlja HRT.

I na sjevernom će Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj biti promjenljivo uz sunčana razdoblja. Mjestimice će biti kiše i grmljavine, a u višem gorju pred jutro ponegdje može pasti i malo snijega. Uz obalu će ujutro puhati umjerena do jaka bura, a prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Tijekom dana bura u slabljenju.

I u Dalmaciji slično – promjenljivo uz sunčana razdoblja. Povremeno će biti kiše i pljuskova, i to uglavnom prijepodne. Uz obalu će ujutro puhati slaba do umjerena bura, zatim zapadnjak i sjeverozapadnjak. Temperatura slična današnjim vrijednostima.

Prijepodne na južnom Jadranu promjenljivo oblačno s kišom i pljuskovima. Poslijepodne se očekuju i dulja sunčana razdoblja. Uz obalu slaba do umjerena bura, a prema otvorenom moru umjeren i jak sjeverozapadnjak.



Idućih dana u unutrašnjosti promjenljivo s kišom i pljuskovima, osobito u utorak i srijedu. Uz osjetan pad temperature zraka uglavnom u gorju mjestimice će biti susnježice i snijega, a moguće je i stvaranje tanjeg snježnog pokrivača. U srijedu i četvrtak ujutro mjestimice se očekuje i mraz, a bit će i vrlo vjetrovito.

Na Jadranu u utorak i srijedu promjenljivo i nestabilno s kišom i pljuskovima, koji mjestimice mogu biti i izraženiji. U četvrtak se očekuje djelomice sunčano i uglavnom suho. U utorak u početku jugo, zatim opet bura, koja će u srijedu i četvrtak biti jaka i olujna, mjestimice i s orkanskim udarima.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI