‘PRIPREMITE ŽIVCE, NAJGORE ĆE BITI SRBIMA’: Evo kako su komšije prenijeli vijest o ulasku Hrvatske u Schengen

Foto: Guliver

Hrvatska ulazi u Schengen, a vijest su očekivano prenijeli i mediji u Srbiji, zemlji na koju će ova odluka itekako imati utjecaja.

‘EU: Hrvatska postaje članica Schengena od 1. siječnja, ulazak Bugarske i Rumunije odgođen’, naslov je u agenciji Tanjug, a o samom ulasku Hrvatske u bezgraničnu europsku zonu pišu dosta kratko. Ministri unutarnjih poslova država članica EU i schengenskog prostora odlučili su danas da Hrvatska uđe u Schengen zonu, dok je prijem Bugarske i Rumunjske odgođen, piše Tanjug.

“HRVATSKA ULAZI U SCHENGEN Ministri EU donijeli konačnu odluku, Rumunjska i Bugarska bez podrške”, piše Blic, koji podsjeća da odluka vrijedi od 1. siječnja, ali za zračne luke tek od 26. ožujka.

Alo.rs piše da se o ulasku Hrvatske u Schengen glasalo pojedinačno, dok će se o Bugarskoj i Rumunjskoj glasati naknadno i očekuje se da će Austrija na te zemlje staviti veto. To znači da će prvog dana sljedeće godine Hrvatska ukloniti rampe sa granice sa Slovenijom i Mađarskom, dodaju. Do posljednjeg trenutka je trajala drama oko glasanja koja će zemlja ili zemlje ući u Schengensku zonu jer je najviše šanse za to imala Hrvatska, dok su Bugarska i Rumunjska visile o koncu, a očigledno da i dalje više”.

Telegraf je kratko objavio da je Hrvatska primljena u Schengen, a tri sata nakon toga i dalje im stoji ‘uskoro opširnije’.



Nova.rs je vijest objavila uz naslov ‘Hrvatska je upravo ušla u Schengen, što to znači za Srbiju: Spremite živce za oštre kontrole na granicama’.

U tekstu su dodatno pojasnili, kao što im piše u naslovu, da će kontrole biti strože.

“Kraj drame: Hrvatska ulazi; ‘Veliki uspjeh'”, objavio je B92.

Tako su susjedi popratili ovaj događaj, a čini se da nekima nije dobro sjelo što će Hrvatska postati dio elitnog društva.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI