PRIPUZ PROZVAO TOMAŠEVIĆA: ‘Nije ispunio obećanje da će riješiti problem zbrinjavanja otpada u Zagrebu’

Foto: Pixell

Iz C.I.O.S. Grupe optužili su u petak zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića da  nije ispunio obećanje da će riješiti pitanje zbrinjavanja otpada u Zagrebu. On je na vlasti već šest mjeseci i dosad nije to uspio učiniti.

“Ne ulazeći u Vašu stručnost i radno iskustvo kao konzultanta u četrdeset zemalja na području zaštite okoliša, kako ste se identificirali tijekom izborne kampanje, u probnom ali i više nego dovoljnom roku od šest mjeseci niste ispunili svoja obećanja građanima Zagreba. Vaše inovativno rješenje od dvije drobilice pokazalo se neučinkovito, a niste nas ni uvjerili da raspolažete stručnim znanjem i kompetencijama za rješavanje problema gospodarenja otpadom na primjeru Zagreba”, ističe se u priopćenju C.I.O.S. Grupe.

Nadalje piše kako je istina o problemu gospodarenja otpadom sasvim drugačija od Tomaševićevih “pustih obećanja” te da se kaotično stanje očituje kroz probleme na području zbrinjavanja svih vrsta otpada u Zagrebu.

“Sve to, uz izostanak gradonačelnikovog inovativnog rješenja kojim bi riješio problem glomaznog otpada, kao i zakonitog rješavanja problema zbrinjavanja svih ostalih vrsta otpada upućuje na zaključak da, unatoč naglašenoj i nebrojeno puta isticanoj orijentaciji, čelnici Gradske uprave nisu ispunili predizborna obećanja da će građani Zagreba imati najkvalitetniju uslugu uz najpovoljniju cijenu, a sve u skladu sa zakonom”, navodi se u priopćenju.

Podsjećaju da je za vrijeme aktualne gradske vlasti proveden postupak javne nabave za uslugu zbrinjavanja otpada na kojem su tvrtke iz C.I.O.S. Grupe, kao i ranije, bile izabrane kao najpovoljniji ponuditelj, o čemu je i sklopljen ugovor, a tu ugovornu obavezu tvrtke iz C.I.O.S. Grupe uredno i na vrijeme izvršavaju.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI