‘PRISTRAN JE’: Konzum tražio izuzeće suca Kolakušića iz stečaja?

Patrik Macek/PIXSELL

U tvrtci smatraju da je sudac Kolakušić u više navrata oštro, subjektivno i pristrano javno istupao osporavajući osnovanost i primjenjivost zakona, stoji u podnesku Konzuma

Konzum je zatražio izuzeće suca Trgovačkog suda u Zagrebu Mislava Kolakušića u stečajnom postupku pokrenutim temeljem prijedloga tvrtke Ovum, piše tportal.

Kako pišu, zahtjev je podnesen Trgovačkom sudu u srijedu, a Konzum od predsjednice suda Nade Nekić Plevko zahtijeva da bez odgode donese rješenje o izuzeću ‘s obzirom na to da je sudac Kolakušić javnim istupima i postupanjem jasno potvrdio svoju pristranost u izvršavanju sudačke dužnosti’.

Kolakušić nije želio komentirati taj zahtjev Konzuma za medije.

Kako dodaje tportal, s obzirom na to da je u Agrokoru otvoren postupak izvanredne uprave, sudac Mislav Kolakušić je “bio obvezan obustaviti daljnje postupanje u stečajnom postupku” nad Agrokorom, kao i sam stečajni postupak, navode u Konzumu.

U tvrtci smatraju da je sudac Kolakušić u više navrata oštro, subjektivno i pristrano javno istupao osporavajući osnovanost i primjenjivost zakona, stoji u podnesku Konzuma.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI