PRKAČIN BEZ DLAKE NA JEZIKU: ‘BiH mi se počela gaditi nakon Komšića! Muslimani, izaberite nam onog Konakovića!’ Tko je političar kojeg zaziva?

U medijima u BiH odjeknula je izjava saborskog zastupnika Domovinskog pokreta Ante Prkačina koji se na zasjedanju Sabora dotakao teme ‘non-papera’ i općenito politike u susjednoj nam državi.

Upozorio je Prkačin na status hrvatskog naroda u BiH, a posebno se osvrnuo na izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH. Kako ga citiraju, Prkačin je procijenio da s ovakvom politikom BiH nema šanse, perspektive ni smisla.

Pozvao se na izjavu Harisa Silajdžića koji je, kaže Prkačin, još prije 15 godina Bošnjacima poručio da se ostave Komšića i prepuste Hrvatima izbor člana predsjedništva.

Tko je Konaković?

“Ostavite mogućnost Hrvatima da izaberu predstavnika, jer će se Hrvatima zgaditi BiH! Meni se BiH počela gaditi nakon Željka Komšića. Gospodo muslimani, ako ste Hrvatima izabrali predstavnika, pa dajte nam onog Konakovića. On je musliman, al’ nije važno, malo ga pohrvatite, momčina je, ovako visok i stasit k’o Nino!”, citiraju ga.



A tko je “onaj” Konaković? Riječ je o Elmedinu Dinu Konakoviću, lideru stranke Narod i Pravda (NiP) koji je svojedobno izazvao pravu političku buru kad je izjavio da bi se “pitanje izbora člana Predsjedništva (iz reda hrvatskog naroda) trebalo tretirati ozbiljnije, kako bi ljudi imali pravo birati svoga predstavnika”.

Inače, Konaković je bivši SDA-ov premijer Kantona Sarajevo koji je u međuvremenu istupio iz stranke i pokrenuo NiP. Inače, riječ je o ratnom veteranu armije BiH koji je u mladosti imao solidnu međunarodnu košarkašku karijeru.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI