Problemi oko ‘Generala’ se nižu! Oglasio se Goran Navojec: ‘Odnos s Vrdoljakom dobit će sudski epilog!’

Foto: IMDB

Film “General” i istoimena serija koja se prikazuje na HRT-u, a čija radnja prikazuje životni i ratni put generala Ante Gotovine primili su neviđen broj kritika od uže i šire javnosti. Osim toga, otkrilo se da je cijeli projekt i u financijskim problemima budući da je ostao niz nepodmirenih obveza unatoč ogromnom budžetu koji su Antun Vrdoljak i njegova producentska kuća dobili za produkciju “Generala”.

O svemu je za Index progovorio i legendarni glumac Goran Navojec kojem honorar za ulogu u “Generalu” nije isplaćen. Pisanu izjavu za Index prenosimo u cijelosti:

“Moj će odnos s producentima filma i TV serije General, odnosno Kiklop filmom, nažalost imati sudski epilog jer mi ni nakon dvije i pol godine od završetka snimanja te jednako dugog isteka roka za uplatu još uvijek nije isplaćen dio honorara. Isplaćeni sam dio, pak, čekao točno dvije godine. Nisam u tome usamljen. Moj uvaženi kolega i prijatelj, gospodin Mustafa Nadarević, bard hrvatske kinematografije i kazališta, također još uvijek čeka svoj novac. Ima nas još, ne samo iz glumačkog sektora: tu su scenograf Mario Ivezić, tvrtka Gripfilm, zadužena za scensku tehniku, Mario Knezović, koproducent za Bosnu i Hercegovinu, Ivan Maloča iz tvrtke Interfilm, čije su kamere snimale Generala…”, napisao je Navojec Indexu .

“Neshvatljivo mi je da nositelji projekta financiranog javnim novcem HRT-a i HAVC-a, koji je svojevremeno dobio epitet projekta od državnog značaja, svoje suradnike tretiraju na način da ih ne plate. Budući da se radi o novcu poreznih obveznika, mislim da je došlo vrijeme da se ovoj temi javno progovori. Ni HRT ni HAVC nisu pravno odgovorni za ovu situaciju jer smo svi mi ugovor potpisali s Kiklop filmom, ali postavlja se pitanje odgovornosti producenta, kao i sustava kontrole javnog novca. Ako nesmetano i bez sankcija plasira svoj proizvod u javni prostor u domovini i inozemstvu a da nije izvršio svoje financijske obveze prema onima bez kojih proizvoda ne bi ni bilo, onda smo u ozbiljnom problemu. Nakon što sam dvije godine, u dobroj vjeri, redovito komunicirao s producentom i strpljivo uzimao u obzir obrazloženja kašnjenja isplate, mahom usmjerena prema HRT-u i HAVC-u čija se uplata sredstava za podmirenje obaveza navodno iščekivala, odlučio sam potražiti zadovoljštinu pravnim putem. Podnio sam prijedlog za ovrhu na temelju vjerodostojne isprave te je doneseno rješenje o ovrsi. Na istu je producent uložio neosnovani prigovor, isključivo iz razloga odgode plaćanja”, piše Navojec u izjavi.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI