PROBLEMI U KB SVETI DUH: Nestali lijekovi u iznosu 2 milijuna kuna, oglasilo se Ministarstvo zdravstva

Foto: Željko Puhovski/Cropix

Ministarstvo zdravstva u ponedjeljak se oglasilo o nestalim lijekovima u iznosu od 2 milijuna kuna iz Kliničke bolnice Sveti duh.

“Navedeni slučaj u KB-u Sveti Duh ne smije se i ne može ignorirati. Svaka sumnja na neodgovarajuće postupanje u zdravstvenom sustavu treba biti ustanovljena putem nadležnih tijela što činimo i u ovom slučaju. Ako se potvrde zabrinjavajući navodi o nestanku lijekova od 2 milijuna kuna u zagrebačkoj bolnici, slučaj će biti upućen na postupanje u Ministarstvo unutarnjih poslova i Državno odvjetništvo Republike Hrvatske”, stoji u priopćenju ministra zdravstva Vilija Beroša.

“Financijska učinkovitost zdravstvenog sustava postiže se odgovornim djelovanjem dionika na svim razinama zdravstvenog sustava što je i jedan od smjerova naših reformskih mjera, uz organizacijska i kadrovska unapređenja. U kontekstu financijskih izazova u našem zdravstvu, svaka uložena kuna je dragocjena i treba stići na pravu adresu – našim pacijentima i djelatnicima koji požrtvovno i pošteno rade svoj posao. Stoga sam odlučan postići da svaki dionik zdravstvenog sustava u potpunosti preuzme svoju odgovornost za poslove u svom djelokrugu kako bismo zajedno učinili potrebne reformske iskorake”, ističu iz Ministarstva.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI