PROČELNIK HGSS-a NEMA DOBRE VIJESTI: ‘Počinju brda i nepristupačan teren, ali vremenski uvjeti ne idu nam na ruku, magla je, vidljivost je slaba’

Foto: Josip Granić HGSS

Pročelnik HGSS-a Josip Granić u Dnevniku N1 rekao je da još uvijek nema novosti o nestalom zrakoplovu, ali je istaknuo da planiraju ostati sve dok se avion ne pronađe.

“Zrakoplov se smatra nestalim. Imamo područje potrage, na terenu je više od 70 članova HGSS-a i između 30 i 40 djelatnika policije. Jedino novo s terena je da zrakoplov sigurno nije tamo gdje smo mi. Zbog vremenskih uvjeta potraga je izrazito teška”, rekao je Granić.

Naglasio je kako se pretražuju teren južno od Slunja gdje je teren šumovit početak krša. “Počinju brda i nepristupačan teren, ali vremenski uvjeti ne idu nam na ruku, magla je, vidljivost je slaba”, napomenuo je.

Premda imaju dron, od njega trenutno nema velike koristi.

“U ovim uvjetima nemamo korist od drona. Imali smo helikopter HRZ-a na rspoloaganju, ali bilo bi preopasno poletjeti. Dronovi su na terenu, ali iskoristivost je mala. Nadamo se da će se magla podići i onda dronovi mogu odraditi svoje”, rekao je Granić.



Komentirao je tip zrakoplova te naglasio kako se ne može ulaziti u razloge zašto je avion nestao.

Ipak, zaključio je kako je na tom području već bilo nekoliko nestanaka zrakoplova u prošlosti.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI