PROCURILI NOVI DETALJI ŽESTOKE TUČNJAVE NA REBRU! Oglasila se i policija a sve je počelo na sasvim drugoj lokaciji

Foto Davor Puklavec/PIXSELL

Na hitnom prijemu KBC-a Rebro u noći sa subote na nedjelju, oko četiri ujutro, dogodio se krš i lom i potuklo se više ljudi.

“Sinoć je na hitnom prijemu KBC Rebra izbila takva tučnjava… Jedna grupa dovela je prijatelja iz tučnjave, a i ova druga strana je dovezla svog prijatelja iz tuče i tamo su se sastali. Porazbijali su inventar, jedan se pokušao sakriti iza medicinske sestre koju su gurnuli na pod. Pa su cipelarili tog dečka ispred prostorija u kojima ljudi umiru od raka”, ispričao je djelatnik Rebra.

“Bilo je strašno, nitko nije mogao ni blizu. Teško su ozlijedili tog dečka kojeg su cipelarili, bili su razjareni. Dečko ima razne prijelome kosti lica, došlo je valjda 20 policajaca, krim policija… Strašno”, dodao je djelatnik Rebra koji je htio ostati anoniman.


Rekao je da ovo nije prvi put da se takvi incidenti događaju.

“Ovakvi ekscesi su česti na hitnom prijemu Rebro gdje napadaju djelatnike. Iskaljuju se na nama. Nemamo zaštitu, treba li netko od djelatnika poginuti pa da dobijemo policijsku zaštitu? Barem vikendom kad ovakvih slučajeva ima puno više. Nekidan je isto ušao razjareni lik, sve nam je porazbijao. Ali ovo sinoć, to je bilo strašno. Toliko su lamatali tog dečka na podu, da se netko približio, isto bi dobio batine. Političari imaju zaštitu, a mi ne možemo dobiti policijsku zaštitu vikendom”, istaknuo je. 

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, počinitelji su već prepoznati i uhićeni.

Kako se navodi, sve je navodno krenulo još u Lučkom gdje se sukobilo nekoliko osoba. Teže je stradao jedan muškarac pa su ga prijatelji ukrcali u automobil i krenuli po pomoć na Rebro.

No, za njima su krenuli i oni s kojima su došli u sukob i pratili ih do bolnice.

Iz PU zagrebačke objavili su kako je policija za sada utvrdila da su četvorica nepoznatih počinitelja fizički napala dvojicu muškaraca starih 24 i 25 godina.

“Potom su došli do osobnog vozila marke Audi A4, u kojem se nalazila 23-godišnjakinja te su i nju fizički napali i oštetili vozilo. Dvojica muškaraca su teško ozlijeđena, dok je 23-godišnjakinja lakše ozlijeđena,” rekli su iz zagrebačke policije.

Kriminalističko istraživanje je u tijeku, a više detalja bit će poznato nakon očevida koji će se obaviti danas.

Bolnica je mjesto nulte tolerancije na nasilje i mjesto na kojem moraju biti sigurni kako pacijenti tako i medicinske sestre i liječnici te svo zdravstveno osoblje. Tražimo od nadležnih najoštrije sankcioniranje ovakvog nedopustivog nasilničkog ponašanja i tražimo od vlasti podizanje sigurnosti na svim hitnim bolničkim prijemima kako bi se u budućnosti spriječile ovakve opasne situacije, rekao je predsjednik HKMS-a, Mario Gazić osuđujući napad.

Hrvatska komora medicinskih sestara podsjeća da posebice, u ovo vrijeme epidemije novog koronavirusa medicinske sestre, liječnici i svi drugi zdravstveni djelatnici daju svoj maksimum obavljajući svoj poziv i spašavajući živote. HKMS stoga apelira na građane i javnost da im odgovornim ponašanjem pomognu u tome, priopćeno je iz udruge.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI