PRODULJENI VIKEND UOČI VELIKE GOSPE: Pojačan promet, ali je potreban oprez zbog vjetra

Ilustracija

S obzirom da je počeo produljeni vikend zbog blagdana Velike Gospe u subotu ujutro je pojačan promet na važnijim cestama u smjeru mora, prilazima turističkim središtima, trajektnim lukama i pristaništima te pojedinim graničnim prijelazima, objavio je Hrvatski autoklub (HAK).

No, potreban je oprez jer je zbog vjetra na Jadranskoj magistrali između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabranjen promet za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).

Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče pojačan je promet između čvorova Lučko i Bosiljeva u smjeru mora i povremeno se vozi u kolonama uz zastoje.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac pred graničnim prijelazom Bajakovo u smjeru istoka kolona je oko 1 km.

Na zagrebačkoj obilaznici (A3) pojačan je promet prema naplatama Lučko, iz smjera Jankomira kolona je oko 3 kilometara, a iz smjera Buzina oko 1 kilometar.U pomorskom i željezničkom prometu nema poteškoća.

Na cestama u unutrašnjosti kolnici su mjestimice mokri i skliski, a poslijepodne se isto očekuje i na Jadranu, osobito u Dalmaciji.

Stoga HAK podsjeća vozače da drže propisani sigurnosni razmak, osobito u koloni, izbjegavaju nagla kočenja, voze opreznije, provjere stanje guma i metlica brisača te obvezno uključe kratka svjetla i danju, bez obzira na vidljivost.

Vrijeme u subotu i nije baš sjajno jer je u većem dijelu unutrašnjosti pretežno oblačno s povremenom kišom, a većinom će tako biti u prvom dijelu dana, prognozira Državni hidrometeorološki zavod.

Ponegdje u Lici ujutro će biti magla, a na Jadranu promjenljivo oblačno s mjestimičnom kišom i grmljavinom te neverinima, posebice popodne u Dalmaciji.

Vjetar je većinom slab, ponegdje umjeren sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni.

Na Jadranu slaba i umjerena, podno Velebita na udare jaka bura, sredinom dana i poslijepodne mjestimice sjeverozapadnjak, prema jugu i jugozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura bit će od 20 do 25, na Jadranu do 29 stupnjeva.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI