PRODULJILI SU TRAJANJE COVID POTVRDA: Od sada će vrijediti godinu dana

FOTO: Screenshot N1

Nakon sjednice Vlade ministar zdravstva Vili Beroš je u izjavi za medije potvrdio uvođenje COVID potvrda u zdravstveni sustav s ciljem smanjena zaraze te istaknuo da je nedopustivo prenositi bolest pacijentima.

Rekao je i da će osobno obilaziti kliničke centre te svjedočiti početku primjene.

“Veselim se početku njihove primjene jer će to značiti još jedan korak ka potrebnoj sigurnosti zdravstvenog sustava. Ova mjera nije sama sebi svrha. Cilj je pružanje sigurnog liječenja u zdravstvenom sustavu”, rekao je Beroš.


Nacionalni stožer civilne zaštite ovjavio je kako uvodi novo pravilo u sustav EU digitalnih COVID-potvrda produljenjem trajanja potvrde o cijepljenju s 270 na 365 dana.

Građani koji su već izvadili svoje potvrde neće morati tražiti ponovno izdavanje jer će im trajanje biti automatski produženo, a trajanje svojih potvrda građani mogu provjeriti pohranjivanjem potvrde u digitalni novčanik mobilne aplikacije CovidGO. U slučaju putovanja u druge zemlje, svakako je nužno provjeriti lokalna pravila koja su na snazi u toj državi.Nacionalni stožer civilne zaštite osim uvođenja obaveznih COVID potvrda ili testiranja za zaposlenike zdravstvenog sustava, u sklopu novih odluka produžuje i epidemiološke mjere ograničavanja okupljanja, korištenja zaštitnih maski, rada trgovina, javnog prijevoza te o privremenim zabranama i ograničavanjima prelaska preko granice.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI