PROGNOZE ZA DRUGI KRUG: Gotovo svi predsjednički kandidati pozvali na glasanje za Macrona

Emanuel Macron

Emmanuel Macron je na nedjeljnim predsjedničkim izborima dobio između 28,6 i 29,7 posto glasova. S druge strane, Marine Le Pen je dobila između 23,5 i 24,7 posto glasova.

Većina kandidata na francuskim predsjedničkim izborima podržala je za drugi krug aktualnog predsjednika. Tako je najavila i Valerie Pecresse .

“Povijesna bliskost (krajnje desne izazivačice Marine Le Pen) s Vladimirom Putinom diskreditira je kad je u pitanju obrana interesa naše zemlje u ova tragična vremena. Njezin izbor značio bi da bi Francuska postala irelevantna na europskoj i međunarodnoj sceni. Prema tome, usprkos mojem snažnom neslaganju s Macronom… glasat ću za njega kako bih zaustavila Marine Le Pen”, rekla je u obraćanju svojim pristašama.

Jean-Luc Melenchon pozvao je svoje glasače da u drugom krugu ne glasaju za Marine Le Pen.

“Znamo za koga nikada nećemo glasati… ne smijete poduprijeti Le Pen… ne smije biti ni jednog glasa za Le Pen u drugom krugu”, rekao je.



“Da Francuskom ne zavlada mržnja svih protiv sviju, ozbiljno vas pozivam da 24. travnja glasate protiv krajnje desnice Marine Le Pen”, rekla je kandidatkinja Socijalističke stranke Anne Hidalgo.

Yannick Jadot također je podržao aktualnog predsjednika.

Kandidat krajnje desnice Eric Zemmour pozvat će svoje pristaše da glasaju za Le Pen, rekla je njezina nećakinja Marion Marechal.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI