Progovorio otac sedmogodišnjakinje koja je poginula dok je prelazila zebru

Foto: Screenshot/HRT

U četvrtak navečer u prometnoj nesreći u Zagrebu stradala djevojčica na koju je naletio na zebri BMW krapinskih registracija. Sedmogodišnjakinja je za vrijeme nesreće s ocem prelazila preko pješačkog, a otac je u suzama svoje viđenje događaja ispričao za HRT.

“Uzeo mi je dijete, uzeo mi je život cijeli. Neće proći tako lako”, pričao je otac malene Grete i zaplakao.

Ispričao je i kako je automobil jurio od 80 do 100 km/h.

“Ja sam stajao na zebri, jedan je dojurio od gore. Stao sam tu i rekao: ‘Čekajte, cure, vidite kako ovaj juri.’

Stali smo. I ja slušam, rekoh nema nikoga…jer je zavoj, nepregledno je i po zvuku…ne vidim nikoga i ja kažem: ‘Možete, cure.’ I moja Greta je krenula. I ovaj je dojurio, koja je to brzina bila…vidite, nema tragova kočenja… da, nema ničega, 80, 90…100”, rekao je otac djevojčice za HRT plačući.



PU zagrebačka je o događaju izdala priopćenje u kojem se kaže:

“Jučer, oko 21 sat i 5 minuta, u mjestu Blato, 33-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 0,34 promila, upravljao osobnim automobilom marke BMW krapinskih registarskih oznaka, a kretao se zapadnom kolničkom trakom Karlovačke ceste u smjeru juga.

Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza, kod raskrižja s Pogačićevom ulicom, nije se pješačkom prijelazu približavao sigurnosnom brzinom, tako da može zaustaviti svoje vozilo, uslijed čega je naletio na sedmogodišnju curicu koja se kretala preko pješačkog prijelaza uz prisustvo roditelja.

Uslijed naleta vozila dijete je smrtno stradalo. Očevid je obavila zamjenica nadležnog državnog odvjetništva, a u vremenu od 21.05 do 00.20 sati bio je obustavljen promet. Kriminalističko istraživanje je u tijeku”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI