PROGOVORIO ŠKORIN BIVŠI KOLEGA! Napokon je sad sve otkriveno: Samo jedan političar ga može zamijeniti na čelu stranke

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Odlazak Miroslava Škore s čela Domovinskog pokreta izazvao je lavinu reakcija na domaćoj političkoj sceni. Osim što je potez bio iznenadan, činjenica da predsjednik napušta stranku koja tek treba stasati u ozbiljniju političku opciju nametnula je pitanje njenog opstanka, a kao i pitanje nasljednika do ponedjeljka čelnog čovjeka.

Sa Škorinim Domovinskim pokretom na prošlim je parlamentarnim izborima surađivao bivši HDSSB-ovac doktor Dražen Đurović, koji nam je sada iznio svoje viđenje budućnosti ove političke opcije. Kako naglašava ovaj poznati branitelj, on se slaže sa svim analitičarima koji smatraju kako bi vukovarski gradonačelnik Ivan Penava bio najbolje rješenje za novog predsjednika Domovinskog pokreta!

”Ivan ima i pobjede i energije i karizmu. Otegotna okolnost mu je svakako što je kao gradonačelnik Vukovara operativno udaljen od Zagreba”, naglašava doktor Đurović koji se referirao i na bivšeg ministra kulture Zlatka Hasanbegovića kao eventualnog nasljednika.

Premda za Hasanbegovića Đurović tvrdi da ima karizmu, njegov problem mogao bi biti taj što nije operativan. U kontekstu mogućeg nasljednika Đurović spominje i bivšeg osječkog gradonačelnika Krešimira Bubala.

”Bubalo je odličan i iskusan, ali trenutno okrenut biznisu”, smatra ovaj bivši zastupnik koji drži kako je Stipe Mlinarević Ćipe korektan saborski zastupnik, međutim, prema njegovoj procjeni on ipak nema kapacitet za vođenje stranke. S druge pak strane Škorina sestra Vesna Vučemilović ima kapacitet, ali joj nestaje karizme, dok Bartulici prema Đurevićevoj procjeni manjka i kapaciteta i karizme.



”Prkačina neću ni komentirati, tu je još barem desetak vrlo solidnih ljudi u drugom ešalonu. I tu je svakako Mario Radić koji će možda morati zagristi”, zaključuje doktor Đurević.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI