Promet je srednje gust do pojačan na cestama prema moru

Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

Povodom Dana državnosti za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona zabranjen je promet na pojedinim državnim cestama u priobalju i Istri

Kako javlja HAK promet je srednje gust do pojačan na cestama u smjeru mora, pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, Bosnom i Hercegovinom te u trajektnim lukama i pristaništima. Kod naplatnih postala Lučko (A1) u oba smjera nema dužih čekanja. Vozačima se savjetuje da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Povodom Dana državnosti (25. lipnja), za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona zabranjen je promet na pojedinim državnim cestama u priobalju i Istri:

  • u subotu, 24. lipnja, od 04,00 do 23,00 sata te
  • u nedjelju, 25. lipnja, od 12,00 do 23,00 sata.

Zabrane nema na autocestama kao i na državnoj cesti DC1 (djelom Lička magistrala).

Državnom cestom DC1 u Kninu, vozi se naizmjence, jednim trakom, a zabranjen je promet vozilima čija ukupna masa prelazi 5 tona, zbog radova na mostovima Bulin 1 i Bulin 2. Obilazak za autobuse: Knin-DC33-Vrbnik-ŽC6056-Oklaj-ŽC6055-DC59-Očestovo-DC1, a za teretna vozila: Knin-DC33-Drniš-Tromilja-DC56-Skradin-Bribirske Mostine-DC59 Kistanje-Očestovo-DC1.



Od 24. lipnja u 08:00 do 25. lipnja u 20:00 bit će zbog radova zatvorena Ventilatorska ulica u zoni raskrižja s Hojnikovom ulicom, a obilazno će se voziti Gospodarska-Hojnikova-Puškarićeva-Ventilatorska.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI