PROMETNOM RECIDIVISTU SUD ODUZEO AUTOMOBIL! Trajno ga dodijelio MUP-u

Temeljem optužnog prijedloga Postaje prometne policije Bjelovar Općinski sud u Bjelovaru donio je pravomoćnu presudu u kojoj se 43-godišnjaku iz Bjelovara trajno oduzima osobni automobil marke “BMW” i dodjeljuje Ministarstvu unutarnjih poslova na daljnje postupanje, objavio je Večernji list.

“Naime, ovaj 43-godišnjak je 3. listopada 2021. godine, u 14.45 sati, u Bjelovaru, na Križevačkoj cesti zatečen u kontroli prometa da upravlja s navedenim vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena zbog prikupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova te pod utjecajem alkohola od 1,91 g/kg. Uz to, navedeno vozilo nije bilo registrirano niti osigurano”, navode iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Temeljem tih prekršaja izrečena mu je novčana kazna u ukupnom iznosu od 17.500 kuna, te još jedna zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od dvije godine.


“Takvu odluku sud je obrazložio da smatra da je interes zaštite javne sigurnosti građana od nesavjesnih i bezobzirnih vozača ispred ustavnog prava nepovredivosti prava vlasništva okrivljenika nad navedenim osobnim automobilom, jer su prethodno prema okrivljeniku unatrag dvije godine nadležni sudovi zbog vožnje pod utjecajem alkohola višekratno izricali novčane kazne u rasponu od 5000 do čak 31 tisuću kuna i to uz zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima ‘B’ kategorije u trajanju od 6 mjeseci do jedne godine”, navode iz policije.

 Facebook Comments

Loading...
DIJELI