PROSVJED ISPRED BEROŠEVE KUĆE! Zvonili mu na vrata i vikali, oglasio se i potreseni ministar

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Ministar Vili Beroš doživio je veliku neugodnost. Nekolicina ljudi oko 19 sati pojavila se ispred njegove kuće te su mu i zvonili na vrata, javio je RTL. 

Ministar Beroš u tom trenutku nije bio kod kuće već u Saboru. Na kućnoj adresi su  bili njegova supruga i djeca.

Prosvjednici su već ranije najavili kako će zbog određenih mjera stožera svakog dana dolaziti pred vrata ministra Beroša i tamo provesti 15 minuta. Sve je na svom Facebook profilu najavio Ivan Pokupec, najavivši i dalja okupljanja pred domovima članova Stožera civilne zaštite.


“Ponovno je, kao i prošle godine, roditeljima omogućeno da sa svojom djecom koja su na bolničkom liječenju budu – 15 minuta. No ovaj put uz dodatni uvjet: covid potvrdu. Majkama i očevima koji ju nemaju se POTPUNO zabranjuje ići k djeci. Barem je takva situacija u općoj bolnici “Dr. Tomislav Bardek” u Koprivnici. Kao i prošle godine, za to nema niti jednog znanstvenog, epidemiološkog, niti moralnog argumenta. No ovaj put dodatni uvjet služi prisili zabrinutih roditelja na cijepljenje.

A predmet ucjene su, ni manje ni više, nego bolesna djeca. Pa ako se stožeraši ne libe priuštiti 23 sata i 45 minuta straha i stresa bolesnoj djeci i njihovim roditeljima, ne trebamo se ni mi libiti podijeliti svoje mišljenje s njima. Stoga ćemo od sutra nadalje svaki dan u nenajavljeno vrijeme posjetiti kućnu adresu jednog člana stožera na 15 minuta te njima, njihovim obiteljima i susjedima dati do znanja što mislimo o teroru koji provode nad nama, našim obiteljima i susjedima  Vrijeme i mjesto sutrašnjeg kućnog posjeta najavljujemo zbog potreba medija:  u 19 sati posjećujemo gospodina ministra šatoraško-prozorskog zdravstva, Vili Beroš”, najavio je Pokupec u jučerašnjoj objavi na Facebooku.“Oprostite ako sam malo uzbuđen pri odgovaranju, no javljeno mi je da su prosvjednici pred mojom kućom u kojom mi se nalazi obitelj” – kazao je to malo prije 20 sati ministar zdravstva Vili Beroš u Saboru tijekom današnje rasprave o Vladinom Izvješću o učincima provedbe epidemioloških mjera od lipnja do kraja kolovoza ove godine, koja traje cijeli dan, prenosi Večernji list.

“Ni ministarstvo zdravstva niti epidemiolozi nisu ograničili vrijeme trajanja posjeta vašoj bolesnoj djeci. Zato, dragi roditelji,  ne kucajte na otvorena vrata ministra. Svaka bolnica i zdravstvena ustanova organizira način i trajanje posjeta vašoj bolesnoj djeci”, poručuje ministar zdravstva Vili Beroš grupi roditelja koji su večeras došli pred njegov obiteljski dom protestirati zbog, kako navode u svojim objavama na Facebook grupi, ograničenja posjeta svojoj bolesnoj djeci na 15 minuta.

 

Stožer Civilne zaštite i epidemiolozi odredili su da svi roditelji bolesne djece koja se liječe u hrvatskim bolnicama i zdravstvenim ustanovama moraju ispunjavati epidemiološke uvjete kao i svi posjetitelji, odnosno posjedovati EU COVID putovnicu kao dokaz da su cijepljeni ili preboljeli koronu, odnosno da su testirani na COVID-19. Način organiziranja posjeta bolesnoj djeci, vrijeme posjeta i trajanje organizira svaka od ustanova u skladu sa svojim organizacijskim i prostornim mogućnostima i o tome su dužni obavještavati roditelje malih pacijenata.

“Razumijem nezadovoljstvo roditelja ako se osjećaju nepravedno zakinuti za mogućnosti češćeg ili dužeg posjeta svojoj bolesnoj djeci i uvijek ću, kao liječnik, ministar i roditelj biti uz njih, ali ne mogu prihvatiti način na koji izražavaju svoj protest”, kaže ministar zdravstva pred čiji su obiteljski dom došli prosvjednici.

“Mjesto za rješavanje ovakvih pitanja može biti Ministarstvo zdravstva, a ne domovi članova Stožera ili bilo kojeg državnog tijela. Demokracija podrazumijeva dijalog, propitivanje svih odluka i traženje odgovornosti svakoga od nas koji obavljamo javne dužnosti, ali nasilje nad domovima, prijetnje i ugrožavanje članova naših obitelji i drugih građana ne smije biti obrazac ponašanja. Još je tužnije što se u tu povorku roditelja ukrcavaju i neki  drugi koji imaju posve druge ciljeve, a ne dobrobit djece”, ističe ministar zdravstva u priopćenju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI