PROSVJED RODITELJA ODGOJITELJA! Podržao ih i zastupnik Suverenista: ‘Želimo da se sve stopira i da nam se ne diraju naša stečena prava’

Foto: Facebook

Roditelji odgojitelji u utorak po treći puta prosvjeduju ispred zagrebačke Gradske uprave zbog ukidanja mjere.

Stigli su s transparentima i uz zvižduke poručujući kako neće stati i popustiti dok se im se ne povrate njihova prava.

Skandiraju “Tomica, javi se”, “Danči, javi se” i “Kekin, javi se”, prepričavaju kako je “divan vladar koji im je dao da mogu biti doma preminuo i sad je došao strašni vladar koji je to ukinuo”, a pokušavaju i dobiti gradonačelnika Tomaševića na telefon.

“Želimo da se sve stopira i da nam se ne diraju naša stečena prava. Na sastanku s dogradonačelnicom Dolenec nije ništa dogovoreno. Ova mjera je demografska i nju smo ostvarili na posve legitiman način. Nema mjesta u vrtićima i pedagoški standardi se ne poštuju, a nema ni odgajatelja na burzi za dodatnu djecu. Mi nismo profesionalne rađalice nego majke koje se bore za svoju djecu”, kazali su organizatori prosvjeda.

U srijedu će se sastati s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem za koji kažu da ne očekuju previše.



Na prosvjedu je došao i bivši zagrebački pročelnik za obrazovanje Ivica Lovrić, a podršku im je došao da ti i zastupnik Domovinskog pokreta zagrebačke Gradske skupštine, Igor Peternel.

Podržao ih je i Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Marko Milanović Litre.

“Puna podrška zagrebačkim mamama i djeci. Hrvatski suverenisti su upozoravali na politike koje će se provoditi dođe li Tomislav Tomašević na vlast u Zagrebu. Budućnost glavnog grada svih Hrvata je u tuđim rukama”, napisao je na svom Facebook profilu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI