PROSVJED U SESVETSKOM KRALJEVCU: ‘Vidjet ćemo hoće li Tomašević ispuniti obećanje’

Screenshot Youtube/VL

U Sesvetskom Kraljevcu preko puta Unija Nove okupili su se građani kako bi prosvjedovali zbog zabrinutosti oko skladištenja glomaznog otpada.

Na prosvjedu se okupilo 60 do 70 prosvjednika.

Sedamdeset i pet dana za privremeno skladištenje istječe 2. prosinca. Zbog blagdana mještani sumnjaju da će sav otpad do tada biti odvezen.

“S privremenog odlagališta kamioni jučer i danas redovito odvoze glomazni otpad. Uskoro ga više neće biti”, poručili su još jučer iz tvrtke Unija Nova i Grada Zagreba.

Odluka o otpadu u Sesvetskom Kraljevcu, kažu prosvjednici, donesena je netransparentno.



Otpad se vraća na Jakuševački plato, od kojega se nedavno odustalo jer je bio pun. No uz novu tehnologiju ondje će biti više mjesta.

“Za mjesec, mjesec i pol nadam se da ćemo ishoditi sve potrebne dozvole za izmijenjeni tehnološki proces na Jakuševečkom platou koji uključuje drobilicu”, kaže Luka Korlaet, zamjenik zagrebačkog gradonačelnika.

Trenutačna situacija ne bi trebala utjecati na građane, poručuje Korlaet, iako je grad pretrpan otpadom – reciklažna dvorišta rade, a glomazni otpad prikuplja se i dalje, prenosi HRT.

Na okupljanje su stigli i neki političari poput Trpimira Goluže, zastupnika Mosta u Gradskoj Skupštini, Marka Blaževića, predsjednika MO Sesvetski Kraljevec (Most) te Marijana Tomurada, gradskog zastupnika BM365., javlja Večernji list.

‘Ovo nije prosvjed’

“Ovo danas nije prosvjed, ovo je okupljanje građana Sesvetskog Kraljevca koji su pozvali mene kao gradskog zastupnika jer sam u više navrata isticao probleme S. Kraljevca u skupštini.

Danas smo se ovdje okupili da bismo vidjeli hoće li gradonačelnik Tomašević ispuniti jedno od svojih prvih obećanja otkako je postao gradonačelnik, a to je da će skladištenje ovog glomaznog otpada u S. Kraljevcu biti ograničeno, odnosno da će trajati samo 75 dan”, rekao je Goluža.

“Mora se naći drugo rješenje. Jakuševac je krenuo privremeno pa se nije našlo drugo rješenje pa smo malo produžili i tamo smo gdje jesmo sada”, rekao je Bčažević.

“Unija Nova nije u fokusu ovdje, ne prosvjedujemo ovdje protiv njih, ona zapošljava ljude ovdje, nemamo ništa protiv nje, ali imamo nešto protiv načina na koji se to dogovorilo od strane gradske vlasti bez komunikacije s gradskom četvrti i Mjesnim odborom. Tomašević je otkako je postao gradonačelnik počeo jako gaziti na svoja obećanja”, dodao je.

“Ja sam prije dva dana na skupštini jasno postavio pitanje gradonačelniku što misli napraviti po ovom pitanju, hoće li ga ukloniti u onom roku koji je obećao i očito je da je to u ovom trenutku nemoguće i zbog druge situacije u Sisku gdje je državni inspektorat zatvorio deponij.

Dakle sigurno se to neće dogoditi i neće ispuniti obećanje. S druge strane, u predizbornoj kampanji puna usta su mu bila toga da će sve rješavati u dogovoru s građanima te da će građani sve vidjeti što se događa, međutim od toga nema ništa”, komentirao je Tomurad.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI