Prosvjed u Vukovaru – organizirani udar na Vladu?

vlada rh

„Naravno da je tempirano da prosvjed bude baš kada su ratni invalidi u Vukovaru“

Ako su u HDZ-u (i) imali dvojbi da je prosvjed koji je gradonačelnik Ivan Penava najavio za 13. listopada u Vukovaru njegova spontana solo akcija, jučer su odagnali sve sumnje, piše Večernji list.

Izvor iz Predsjedništva HDZ-a u četvrtak je doznao da se od 12. do 14. listopada baš u Vukovaru održavaju tradicionalne “24. svehrvatske športske igre invalida Domovinskog rata” koje organizira Hvidra, što znači da će u subotu 13. listopada, na dan prosvjeda, u Vukovaru biti ratni invalidi iz cijele Hrvatske. Pojačat će to brojnost i dojam samog prosvjeda koji HDZ-ov Penava organizira zbog sporosti državnih institucija u sankcioniranju ratnih zločina u Vukovaru.
„Naravno da je tempirano da prosvjed bude baš kada su ratni invalidi u Vukovaru. A tko stoji iza prosvjeda? Nema tko nego naši ljudi iz HDZ-a. Vjerojatno je to ista ekipa koja se bunila protiv Istanbulske konvencije plus branitelji i zajedno pripremaju udar na Vladu“, rekao je izvor iz Predsjedništva HDZ-a te dodao da priča s prosvjedom nije tako naivna kako je i sam u početku mislio.

Hvidra je sportske igre invalida lani od 13. do 15. listopada imala na području Makarske i susjednih gradova, a šef te najbrojnije braniteljske udruge je HDZ-ov Josip Đakić. On jučer nije odgovarao na telefonske pozive, a bez komentara bio je i Ivan Penava. Tako je izostala Penavina reakcija na prilično oštru izjavu premijera i šefa HDZ-a Andreja Plenkovića u Puli, piše Večernji.

Ići na emocije onih koji su najviše stradali, u situaciji kada je to zločin koji se dogodio prije 27 godina, i davati povoda onima kojima je interes srušiti parlamentarnu većinu – to je drugi sport“, poručio je premijer.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI