PROSVJEDI DILJEM RUSIJE: ‘Ne želimo da tisuće naših očeva, braće i muževa bude bačeno u stroj za mljevenje mesa!’

Pixabay/Ilustracija

Nakon izjave ruskog predsjednika Vladimira Putina da je pokrenuo djelomičnu mobilizaciju te najavio mogućnost korištenja nuklearnog oružja, aktivirao se ruski antiratni pokret “Vesna”. Članovi pokreta pozvali su na prosvjede diljem zemlje protiv mobilizacije, objavljeno je na službenom Telegram profilu.

“Vladimir Putin upravo je najavio djelomičnu mobilizaciju u Rusiji. To znači da će tisuće ruskih muškaraca, naših očeva, braće i muževa, biti bačeno u stroj za mljevenje mesa. Za što će umrijeti? Za što će majke i djeca suze liti? Za Putinovu palaču? Sada će rat zaista doći u svaki dom i svaku obitelj. Vlasti su govorile da se bore samo profesionalci te da će oni pobijediti”, napisali su.

Dodali su kako se “ispostavilo da neće” te upozorili da je Kremlj počeo na frontu slati čak i zarobljenike.

U pokretu su zabrinuti situacijom, za koju kažu kako je iznimno teška te da rat više nije izvan Rusije.

“Došao je u našu zemlju, u naše domove, u naše voljene koji moraju umrijeti kako bi ispravili nepravde Putinova režima, koji je Rusiju gurnuo u užasan pokolj, izolaciju i siromaštvo”, istaknuli su.



Isto tako su naglasili kako će zastupnici i dužnosnici koji su svakodnevno “vrištali o potrebi mobilizacije ostati u svojim toplim stolicama, živi i zdravi”.

“Vjerujemo da njih treba mobilizirati i poslati u Ukrajinu, neka umru za vlastite bolesne fantazije, umjesto da šalju obične momke u smrt”, poručili su.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI