PROVELI NOĆ NA MARKOVU TRGU I NE MISLE IĆI DOK SE ZAHTJEVI NE ISPUNE! Dvojac se oglasio na društvenoj mreži

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Andrija Klarić vođa prosvjeda protiv covid-potvrda, noć je proveo na Markovom trgu. S njim je bio i Kristijan Gaćina, otac koji sinu nije dopuštao da s maskom bude u školi,a  nakon čega je dječak uslijed prosvjeda pred školom i medijske pompe oko slučaja, promijenio školu.

Klarić je ujutro pozvao ljude da ih netko dođe zamijeniti.

“Pozivam sve vas koji podržavate ovu borbu da dođete i da nam napravite smjenu jutarnju. Treba netko biti ovdje kontinuirano, držati poziciju, ima čaja, voća, grickalica, punjenih paprika, treba vam samo kišobran. Javite ‘ko dolazi da nas zamijeni. Društvo, čekamo vas”, poručio je Klarić u videosnimci.

Prije toga u subotu je i najavio prosvjed pa je kazao:



“Hod do Trga Francuske Republike. U 15 sati je okupljanje na Markovom trgu. Svaki dan ćemo se družiti, dok god ne ukinu covid-potvrde! Inače, svaki dan ovdje u 17:30, do kraja! Do ispunjenja uvjeta! Ne idemo odavde, svi ste pozvani da mi se pridružite! Ja ostajem ovdje”, rekao je Klarić, vlasnik teretane koji je uhićen nakon što je otvorio teretanu unatoč zabrani. On je također predvodio prosvjednike i pred KBC-om Rebro, kad su uvedene covid-potvrde u zdravstvo.

Klarić je naveo kako imaju tri zahtjeva:

1. Ukidanje covid-potvrda odmah u cijeloj RH

2. Donošenje zakona kojim se zabranjuje da se donese takav diskriminirajući zakon kao što je covid-potvrda

3. Dobro pročitajte točku jedan i dva, poručio je Klarić koji ostaje na Markovom trgu do ispunjenja zahtjeva.

Podsjetimo također da će od utorka, 16. studenog covid-potvrde postaju obavezne u svim javnim i državnim službama, kako za zaposlenike tako i za ljude koji njihove usluge koriste.

Glavni zahtjevi prosvjednika na Markovom trgu su, kako je Klarić naveo, ukidanje covid-potvrda odmah u cijeloj RH te donošenje zakona kojim se zabranjuje da se donese takav diskriminirajući zakon kao što je covid-potvrda.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI