PRVI ADVENT NAKON BANDIĆA: ‘Imamo bogat program sa 120 koncerata, samo je kućica tri puta manje’

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević komentirao je prvi Advent u svom mandatu.

Ovogodišnji Advent ne smatra manjim i skromnijim, već samo manjim po pitanju broja kućica.

“Ovo je pandemijski Advent. Podsjetit ću da prošle godine nije bilo nijedne kućice, a sad će ih biti tri puta manje nego u godini prije pandemije. Borimo se da imamo nekakav Advent. S druge strane manje je kućica, ali je puno programa. Proširili smo lokacije i Advent je na njih petnaestak lokacija. Imamo bogat program s više od 120 koncerata, ali moramo biti fleksibilni i prilagođavati se mjerama”, kazao je Tomašević.


Kazao i kako je u Adventu drugačiji sustav kako su se dodjeljivale kućice.

“To je prije bilo sporno, time su se bavili DORH i USKOK. U tom smislu su se tu pokazale itekako velike financijske razlike. Bio je nekoliko puta veći prihod s puno manje kućica nego što ih je bilo u onoj pandemijskoj godini”, kazao je.Tomašević je kazao i da je zagrebački Advent poznat u Europi te da nije bilo govora da se s njim ne nastavi već da se on unaprijedi.

Komentirao je i novi prosvjed roditelja odgojitelja ispred Uprave koji ne odustaju od svojih zahtjeva.

“Imali smo sastanak ovaj tjedan, čuli smo njihovu stranu priče, oni našu. Javno savjetovanje je u tijeku. Zadnjih pet godina je bilo izdvajano samo 23 milijuna kuna u prosjeku godišnje za gradnju novih, adaptaciju starih i dogradnju vrtića, svih ukupno. Mi smo to digli ove godine na 67 milijuna kuna i dignut ćemo znatno više u 2023. i 2024.”, tvrdi Tomašević.

Na pitanje čeka li Zagrepčane poskupljenje komunalija i prijevoza u 2022., Tomašević je opet ponovio kako su u Gradskoj upravi zatekli tešku financijsku situaciju te da gledaju kako da građani za svoj novac dobiju kvalitetne i javne komunalne usluge.

Rezanje božićnica za radnike Holdinga Tomašević nije htio previše komentirati te je upit preusmjerio Upravu i sindikate.

“Ključnije je gdje postoji slaganje s većim dijelom Sindikata, a to je da mora doći do korekcije broja zaposlenih”, kazao je.

Nada se i kako će se ove zime napokon moći žičarom na Sljeme.

“Nadam se da hoće. Dolazi sezona skijanja, manifestacija na Sljemenu i krajnje je vrijeme da se to riješi. Iskustvo me naučilo da nema smisla govoriti rok jer svatko tko je rekao kad će se žičara otvoriti svatko je promašio”, rekao je Tomašević za RTL Danas.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI