PRVI ČOVJEK KOSOVA OŠTRO ‘UDARIO’ NA VUČIĆA: ‘On je veliki problem jer se ponaša i govori kao devedesetih’!

Foto: Ivica Galovic/Pixsell

Već desetak dana napeto je na sjeveru Kosova, ne odustaju ni kosovski specijalci ni Srbi koji blokiraju promet na graničnim prijelazima Jarinje i Brnjak.

Ekipa HRT-a je na Kosovu, te su s njim obavili intervju.

Kurti kaže, problem je Srbija.


“Problem je Srbija, pogotovo predsjednik te države koji misli i priča kao 90-ih godina prošlog stoljeća. Granični prijelazi Jarinje i Brnjak su u krizi danas, ne zbog Srba, već zbog predsjednika Srbije”, rekao je Kurti i dodao:

“Neki od njih imaju i dosje kriminalnih aktivnosti u prošlosti, imaju ekstremne poglede na politiku i svijet. Neki od njih sudjelovali su i u pokušaju državnog udara u Crnoj Gori prije pet godina”, rekao je.Pa želi li Vučić izazvati međunarodni sukob? O tome Kurti kaže:

“Na granicu s Kosovom dovedeš ministra obrane, zajedno s ruskim veleposlanikom u Srbiji i s obrambenim atašeom Ruske Federacije u Beogradu. Isti dan kada su zapalili zgradu u Zubinu Potoku. Također, MiG-29 kruži Kosovom, helikopteri ruske proizvodnje te oklopna vozila… Znači, oni su došli vojnim arsenalom na granice naše države. Naše specijalne snage su tamo, i na Brnjaku i u Jarinju. Nemojmo zaboraviti, oni su dan nakon proglašenja neovisnosti Kosova 18. veljače 2008. godine spalili granične prijelaze Jarinje i Brnjak”, dodaje je Albin Kurti.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI