PRVI JE PROGOVORIO O IZBORIMA! HDZ-ovac otvoreno: Plenković mora otići inače će HDZ nestati! U Zagrebu podržavam Škoru

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Jedan od najpoznatijih zagrebačkih HDZ-ovaca Ivan Kujundžić referirao se na rezultat svoje stranke u prvom krugu lokalnih izbora u glavnom gradu. Kako kaže, Plenkovićev proces transformacije stranke je dovršen pa on sada može otići. ” U četiri godine vladanja, transformirao je HDZ, u lijevo, do neprepoznatljivosti, toliko da ga je u pojedinim gradovima i općinama sustigao Domovinski pokret!

U tri zadnja izborna ciklusa izgubili smo dvoje izbore. Oni za EU parlament bili su poraz zbog odlaska na lijevi pol, no svejedno smo ih veličali kao pobjedu. Prošli ljetni izbori bili su rezultat uplašena naroda od neizvjesnosti korona krize, a “zlobnici” bi rekli; i honorirani očito od ljevičara kojima sasvim odgovara trenutni smjer HDZ-a.

Jer kako drugačije tumačiti uspjeh desnice, Domovinskog pokreta s jedne strane i posrnuće SDP-a, nego podršku njihovog biračkog tijela Plenkoviću. Naravno ti ljetni izbori bili su doista u nevrijeme, prožeti velikim strahom i neizvjesnosti jedne velike pandenije izazvane virusom COVID-19. HDZ-ovce sam upozoravao u svojim esejima upravo na prisutnost odnarođivanja i napuštanja demokršćanskog narodnjačkog identiteta, te kako se protiv Plenkovića stvara otpor našeg biračkog tijela i to prilično široka fronta. Relativnu pobjedu na ljetnim parlamentarnim izborima predstavljali smo pobjedom, tvrdeći kako ne stoje prijašnje teze kako HDZ ne može dobiti izbore bez široke potpore cijeloga desnog spektra”, naglašava Kujundžić koji smatra da su ovi lokalni izbori krajnji  apel koji ukazuje na opasnost nestanka jakog HDZ-a s političke scene ukoliko stranka ne promjeni svoj smjer.


”Tu interesi pojedinca ne smiju biti ispred HDZ-a, kako je i sam Plenković rekao! HDZ-ova politika frojdovskog kompleksa identiteta najgora je moguća politika koja stvara konfuziju u glavama – upravo je to učinak Plenkovićeva odmicanja od očinskog Tuđmanovskog HDZ-a u zagrljaj majci ljevici. Naočit, strpljiv, viđen, sistematičan, ne izlijeće na prvu, poteze u šahu povlači kad je siguran u ishod, iskoristio je to sve u svoj operativni program, koji je na prvu očarao HDZ-ovce i šire. Umjesto okupljanja Trusta mozgova, okupio je oko sebe u najbližu blizinu mlade, “Student servis”, koji ni po Aristotelu i grčkim filozofima nemaju još dovoljno godina za kvalitetno promišljanje politike. No Andrej Plenković, duboko u pozadini ima bitne savjetnike konačnog cilja i odredišta i Bog mu u tome dao uspjeh čim prije! No ovdje ponedostaju oni hrabri stranački ljudi, koji bi glasno s njim promišljali probleme u kojima se našla stranka i narod”, navodi ovaj zagrebački HDZ-ovac koji smatra kako se nitko ne usudi dijaloški suprostaviti vodstvu stranke i ukazati na propuste, štetnost koalicije s Pupovcem, kadroviranja, do još gorih kreiranja izbornih listušina.

”Posebno se taj plenkio-kreacionizam odrazio na Grad Zagreb u zakašnjelom izboru Filipovića s još pogibeljnijim odabirom zamjenika – nitko s terena, iz aktivne baze! I nije to od Plenkovića, isti je naš sluganski odnos bio za Sanadera i Kosorice i Karamarka i doista nije u njima problem već u političkom vodstvu koje nema hrabrost glasnog promišljanja. Na sve sam ovo upozoravao zadnje dvije godine a intenzivno od jesenas.Svi znamo kako je politički vrh HDZ-a gotovo 20 godina gušio politiku svog zagrebačkog HDZ-a gotovo do neprepoznatljivosti. Umočeni bivali smo jalovi i sama sebi štetni. U potpori i lošoj fuziji s Bandićem, dakako gdje su SDP i Bandić profitirali dok smo mi bili fikusi i smokvini listovi njihovih politika i interesa. Snažno sam upozoravao na pogrešnu politiku GUP-a u čemu me struka podržavala, te vidio šansu u izlasku iz tog zagrljaja u kojem smo bili dionici osobnih interesa kroz 5-6 mjesta poslovođa gradskih poduzeća.

Zbog neslaganja s takvom politikom osobno sam Plenkoviću vratio mandat i podnio ostavku GO-u, naravno službeno Skupštini grada Zagreba. (opaska, da opet Prgomet ne posumnja u moje poznavanje pravne procedure). Kad se tome doda loše provedeni izbori, po diktatu i copy-paste plenkizmu, ad-hoc “nemoralna ponuda” Kairosova čuperka Vanđeliću, Filipović s klupe u zadnji čas, doista i nije mogao više, uz nametnute neprepoznatljive kandidate za zamjenike i lista s zbrda-zdola… Nije ni krvavo kako je derano”, kaže Kujundžić koji dodatno objašnjava što se točno dogodilo Gradu Zagrebu pa naglašava kako Možemo je projekt kojega su podržali mediji i političke strukture, a koji je stasao preko civilnog društva i aktivizma, no Zagrepčani su se doista odlučili za Tomaševića.

”Zagrepčani su se doista za sada odlučili za Tomaševića, nisu glasali vanzemaljci, očito su građani razočarani lošom politikom sitnih osobnih interesa i korupcijom. Narod je umoran od nesposobnih i korumpiranih političara i očito su im neprepoznatljivi i HDZ i SDP, i to samo po sebi i nije možda loše”, kaže Kujundžić koji rezultat ovih izbora smatra bez sumnje uspjehom ljevice. ”Danas pa do Dana državnosti svi na desnom, demokršćanskom, narodnjačkom i suverenističkom spektru moraju se uključiti i pomoći našim kandidatima, Ivanu Radiću u Osijeku, Vice Mihanoviću u Splitu i dr. Željka Josić u Sisku da se konačno makne Kristina Ikić Baniček…! Dakako nikako ne bismo smjeli imati Porfirijevske dvojbe oko Škore”, zaključuje Kujundžić koji je otvoreno podržao Škoru kao kandidata za zagrebačkog gradonačelnika u drugom krugu izbora.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI