PRVI OTKAZI ZBOG PARADE U BANJOJ LUCI (nadamo se ne i jedini): Doministar dobio nogu

MZO

Jusić se našao u ulozi glavnog krivca jer je stjecajem okolnosti bio prva osoba u Ministarstvu obrane 7, 8. i 9. siječnja, potpisujući različite proturječne odluke o tome može li se ili ne angažirati Treća pješačka pukovnija oružanih snaga BiH

Doministar obrane Bosne i Hercegovine, predstavnik bošnjačkog naroda, Sead Jusić, prvi će snositi posljedice zbog skandala što ga je prouzročilo sporno postrojavanje pripadnika oružanih snaga tijekom obilježavanja neustavnog praznika dana Republike Srpske, jer je njegov smjenu zatražila stranka Savez za bolju budućnost (SBB), koja ga je i postavila na tu dužnost.

“Jusić je pogriješio”, kazao je novinarima u Sarajevu predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić, ističući kako je postupak smjene iniciran nakon što je doministar odbio sam podnijeti ostavku, na što su ga pozvali iz stranke.

Jusić se našao u ulozi glavnog krivca jer je stjecajem okolnosti bio prva osoba u Ministarstvu obrane 7, 8. i 9. siječnja, potpisujući različite proturječne odluke o tome može li se ili ne angažirati Treća pješačka pukovnija oružanih snaga BiH ili njena počasna postrojba na ceremonijama u Banjoj Luci, kako su to tražili najprije predsjednik RS Milorad Dodik, a potom predsjedatelj Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

“Vrući krumpir” u rukama doministra obrane našao se tako što je ministrica Marina Pendeš (HDZ BiH), u jeku najveće krize koja potresa oružane snage BiH, otišla na godišnji odmor prepustivši svoje ovlasti Jusiću.

On je pak lokalnim medijima potvrdio kako je osobno dao pisanu suglasnost na Ivanićev zahtjev da se u Banjoj Luci postroje vojnici.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI