PRVI POTEZ MINISTRICE DIVJAK? Zabrana zapošljavanja!

Patrik Macek/PIXSELL

MZO nalaže Sveučilištu u Zagrebu da u lipnju obustavi nova zapošljavanja ili napredovanja

Prvi veliki potez nove ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak dolazi u njenom prvom tjednu na čelu Ministarstva. Uprava za visoko obrazovanje Ministarstva znanosti i obrazovanja (MZO) prije dva je dana obavijestila Upravu Sveučilišta u Zagrebu o prekoračenom dodijeljenom obračunskom koeficijentu.

Tu je obavijest Uprava Sveučilišta proslijedila i sastavnicama Sveučilišta, a portal srednja.hr ima e-mail koji je MZO inicijalno poslao Sveučilištu, a koji je proslijeđen s jedne od sastavnica Sveučilišta.

Naime, MZO nalaže Sveučilištu, a posredno i sastavnicama, da u tekućem mjesecu lipnju ne preuzima nove obveze vezane uz rashode za zaposlene na teret državnog proračuna, jer za iste MZO ne može odobriti unos u Registar. Drugim riječima, MZO nalaže Sveučilištu u Zagrebu da u lipnju obustavi nova zapošljavanja ili napredovanja.

“Tijekom lipnja, odobravat će se samo sljedeće promjene: povratak s bolovanja, mirovanja i neplaćenog dopusta; povećanje plaće za doktorate; promjene na postojećim položajnim mjestima; zamjenska radna mjesta za bolovanje; nova radna mjesta redovitih profesora u trajnom zvanju sukladno odredbama članka 67. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju”, stoji u obavijesti Ministarstva, piše Srednja.

Prema tome, ministricu Blaženku Divjak prvi tjedan u uredu dočekala je čestitka u obliku prekoračenih sveučilišnih koeficijenata u iznosu od 30 milijuna kuna.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI