PRVI PUT DOŽIVOTNA ZATVORSKA KAZNA U SLOVENIJI: Ubio partnericu i njezine roditelje

Foto: Pixabay

Trostruki ubojica 35-godišnji Silvo Drevenšek u Sloveniji je osuđen na doživotnu kaznu zatvora. To je prvi takav slučaj od kako je 2008. godine izmjenama kaznenog zakona doživotni zatvor ponovo uveden kao sankcija za najteža kaznena djela.

Drevenšek je pred završetak glavne rasprave na sudu u Ptuju priznao da je na Badnju večer prošle godine u selu Gerečja vas ubio svoju bivšu partnericu. Nakon toga je, u prisutnosti njihova 4-godišnjeg sina, ubio i roditelje od partnerice.

“Ne znam što se je sa mnom dogodilo. Ubio sam troje nedužnih ljudi. Nikada u životu prije nisam pomislio na ubojstvo i više nikad ni neću”, rekao je ubojica na sudu.


Tužiteljstvo je za njega tražilo jedinstvenu doživotnu kaznu zatvora zbog okrutnosti zločina koji je okarakteriziralo kao posebno okrutno i planirano ubojstvo, motivirano osvetom i koristoljubljem.

Na sudu su odbačeni pokušaji obrane da se počinitelj proglasi neubrojivim u vrijeme počinjenja nedjela.Usporedbe radi, u Hrvatskoj pokušaj uvođenja doživotne kazne zatvora nije uspio.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI