PRVI SLUČAJ KORONAVIRUSA U VRAPČU: Zarazio se pacijent pa hitno prevezen u ’Fran Mihaljević’

Čak 15 dana od same zaraze koronavirusom, 35-godišnji muškarac s Odjela za muške psihotične poremećaje Klinike za psihijatriju Vrapče dobio je temperaturu te tako postao prvi oboljeli u ovoj klinici, potvrdila je to za 24 sata ravnateljica bolnice, doc.dr. Petrana Brečić.

Muškarac je odmah prebačen u Kliniku za infektivne bolesti “Fran Mihaljević”, a cijeli odjela je izoliran. Shodno tome, djelatnici koji su stupili u kontakt s oboljelim muškarcem stavljeni su u samoizolaciju, a pacijenti su odvojeni prema stupnju izloženosti mogućoj infekciji, govori.

Epidemiolozi su uzeli rbiseve 60 zaposlenih i hospitaliziranih, a rezultati se očekuju danas.

“Ne znamo za sada sa sigurnošću kako je virus dospio u bolnicu, ali pretpostavljamo da je od drugog pacijenta ili nekog od djelatnika tko nije imao simptome. Mi smo golemi pogon, svakodnevno kroz bolnicu cirkulira 1.500 ljudi, no kako smo od početka uveli stroga pravila i mjere, punih šest mjeseci smo odolijevali proboju virusa. Ni ova situacija sada nas ne brine, bili smo na to više nego spremni, pa se funkcioniranje bolnice i dalje odvija u punom opsegu, s obzirom da smo prijem preusmjerili na druge odjele”, rekla je Brečić.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI