PSIHIJATAR VUKUŠIĆ PORUČIO DA SE U HRVATSKOJ TREBA OMOGUĆITI EUTANAZIJA! ‘Neki pacijenti vukli su me za rukav i govorili mi doktore, pustite me da umrem’

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Psihijatar Herman Vukušić gostovao je na N1 televiziji gdje je komentirao potencijalnu mogućnost pravnog uređenja eutanazije u Hrvatskoj.

Smatra da bi politika trebala ozbiljno razmisliti o ovom pitanju.

“Pravo na dostojnu smrt zaista bi trebalo ući u ozbiljnu diskusiju i mislim da je to čak, možda ću biti heretičan i izazvati brojne polemike, ali mislim da je to puno veće i bitnije pravo, pogotovo u pandemijsko vrijeme, od prava na abortus o kojem se u zadnje vrijeme puno priča”, rekao je Vukušić.

Potom je Vukušić otvoreno poručio kako bi svaki pacijent trebao imati pravo na dostojnu smrt.

“Kao liječnik koji je u karijeri vidio puno smrti, osobno mislim da bi svaki pacijent trebao imati pravo na dostojnu smrt. Smrt koja se odvija u uvjetima potpune nepokretnosti, teških tjelesnih bolova, mislim da je to na neki način, bit ću do kraja otvoren, u nekim slučajevima to može zaista biti mučenje. I tome bi naša stručna tijela trebala posvetiti određenu pažnju. Takvih slučajeva ima jako puno i mene su neki pacijenti vukli za rukav i govorili ‘mi doktore, pustite me da umrem’”, izjavio je Vukušić.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI