PSIHOLOGINJA O DOGAĐAJU KOJI JE SVE ZGROZIO: ‘Zločin je u domeni osobne psihopatologije, svake godine imamo nešto ovakvo nešto!’

Foto: Tomislav Miletić/Pixsell

Strašan zločin koji se noćas dogodio u zagrebačkim Mlinovima, gdje je otac  ubio svoje troje malodobne djece i pokušao sebi oduzeti život, prema prvim informacijama spada u domenu osobne psihopatologije, kazala je to ugledna psihologinja Marina Ajduković, profesorica na Studiju za socijalni rad zagrebačkog Pravnog fakulteta.

“Već sama činjenica da je otac pokušao suicid nakon toga isto indicira na određene psihodijagnostičke kategorije, no o tome bi sada bilo jednostavno neodgovorno govoriti, kazala je dodavši kako će se sigurno provesti uvid u to što se događalo, s obzirom na to da je riječ o troje malodobne djece i da je riječ o razvedenim roditeljima.

Obitelj je, komentira Ajduković, sigurno u nekom trenutku bila u sustavu socijalne skrbi jer je trebalo napraviti plan roditeljske skrbi.

“Morali su se u jednom trenutku regulirati ti kontakti. Pitanje je samo jesu li majka i otac o tome kako se to odvijalo informirali dalje Centar za socijalnu skrb”, kazala je za HRT.

“Nažalost, gotovo svake godine imamo jednu ovakvu tragediju koja zaista ne spada u domenu normalnog i očekivanog”, rekla je psihologinja Ajduković.



 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI