PUCA PRIJATELJSTVO IZMEĐU MILJANIĆA I MEDVEDA? ‘Moga su brata ubili, ali sa SDSS-om ne bih ni pod cijenu života!’

Foto: Davor Javorović/Pixsell

“Ako izglasuju ovakav Zakon o civilnim žrtvama rata, s Medvedom više neću biti prijatelj”, izjavio je u Bujici, na Z1 televiziji, ratni zapovjednik obrane Škabrnje Marko Miljanić.

Iako je, kako kaže, s Tomom Medvedom bio dugogodišnji prijatelj, što je i danas, sada ga apsolutno ne podržava.

“Ne postoje te milijarde zbog kojih bih se ponizio u Hrvatskom saboru i bio u koaliciji sa SDSS-om”, istaknuo je Miljanić. Nakon toga je poručio ministru branitelja: “I moga su brata ubili i Tomi Medvedu je netko ubio njegovoga brata, meni je netko ubio i oca, pobio moju rodbinu, no, mi nismo vodili privatni rat, branili smo svoj dom i Domovinu i svetinje izdati neću nikada!”


“Ne postoji na ovome svijetu ništa, zbog čega bih se mogao odreći tri moja životna stupa, tri stupa u koja vjerujem i na kojima čvrsto stojim. Na prvom mjestu je dragi Bog i moja katolička vjera. Na drugom mjestu je moja obitelj, koju volim i svoj život dajem za nju. A treće je moja hrvatska država. Svoju hrvatsku državu neću po cijenu života, nikada izdati”, rezolutno je rekao Miljanić.

Bujica je bez cenzure emitirala najzanimljivije dijelove burne saborske rasprave povodom drugog čitanja Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata, u kojoj je na jednoj strani bio zastupnik DP-a Stipo Mlinarić Ćipe, a na drugoj zastupnici HDZ-a i Možemo, koji su, kako je rekao Ćipe, ovoga puta zamijenili SDSS…Komentirajući saborsku raspravu, gost Bujice Marko Miljanić posebno se osvrnuo na predstavnike udruge, koje podupiru Medvedov zakonski prijedlog i koji su raspravu gledali sa saborske galerije.

“Ti što su bili na galeriji, to su bili odabrani… To je jad i mizerija od ljudi! Malo se podmaže ovoga, malo onoga i tako se kupuju! Zato nam i je danas tako u Hrvatskoj državi, branitelji su razbijeni na tisuću udruga i razbiti branitelje je bio nekome cilj. Kada smo razjedinjeni, onda smo nitko i ništa, a da smo jedinstveni bili bi neupitna snaga. Sve ovo, kao i suđenje Ratku Mladiću te sada presude Simatoviću i Stanišiću, radi se s ciljem da se Srbija oslobodi plaćanja ratne odštete”, rekao je Miljanić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI