Puhovski: Ponašanje oporbe neodgovorno. Vade se na formalnosti doslovno kao ‘seoski fiškali’

screenshot

Oporba, odnosno njezini predstavnici su odbili Andreja Plenkovića koji im je prošli tjedan uputio poziv na pojedinačne sastanke oko ključnih pitanja za državu u trenutku nadolazeće krize.

Je li oporba u pravu kada odbija sastanak s Plenkovićem u trenutku kada on još nije niti mandatar vlade, te prije konstituiranja Sabora, što neki oporbeni čelnici smatraju neprihvatljivim, za portal Otvoreno komentira politički analitičar Žarko Puhovski.

“Ovo oporbeno obijanje sastanka s Plenkovićem, je naprosto glupo formaliziranje impotentne oporbe koja već u naprijed zna da ništa neće moći učiniti i sada kada ne zna što bi drugo, vade se na formalnosti doslovno kao ‘seoski fiškali’. Situacija je takva kakva jest i svi su govorili kako treba nešto napraviti, tako da je ovakvo ponašanje oporbe neodgovorno.”, kaže Puhovski.

Ipak Puhovski smatra kako se oporbi može uzeti za pravo, s obzirom na to kako Plenković nije pokazao interes da uvaži njegovo mišljenje do sada, no unatoč tome odbijanje njegovog poziva smatra pogrešnim.

“Ono što ide u prilog oporbi u ovome trenutku je činjenica da Plenković do sada nije pokazao ni traga nakane uzimati njihovo mišljenja ozbiljno, osim u ona dva, ili tri dana kada je bila ona doista visoka kriza sa Covidom. Prema tome, ne treba niti sad očekivati da će Plenković nekakvo mišljenje oporbe prihvatiti, no kad ih je već zvao, oni su se trebali tom pozivu odazvati, jer Plenković je de facto mandatar, što god tko mislio ili govorio u ovom trenutku”, zaključuje Puhovski.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI