PULA KONAČNO DOBILA BOLNICU ZA 21. STOLJEĆE! Djelomično se koristi zadnje dvije godine, a u petak je svečano otvorenje

Pixabay/Ilustracija

Pula je konačno dočekala svoju novu bolnicu! Nakon sedam godina čekanja i sedam godina izgradnje, u Puli se u petak otvara nova, moderna i vrhunski opremljena Opća bolnica. Na svečanom otvorenju bit će premijer Andrej Plenković i ministar zdravstva Vili Beroš.

Projekt je vrijedan gotovo 800 milijuna kuna, a osim izgradnje, podrazumijevao je i opremanje bolnice najsuvremenijom medicinskom opremom.

Kako je za Hinu rekla ravnateljica bolnice dr. Irena Hrstić, iako se bolnica djelomično koristi zadnje dvije godine, čin svečanog otvorenja treba svima koji su bili sudionici u tom procesu.

“Ovu bolnicu gradilo je svih 1300 ljudi, a ne jedna osoba, jer smo svi, barem u jednom djelu segmenta bili u to uključeni”, rekla je dr. Hrstić.

Dodala je da je Opća bolnica u Puli u prosincu 2021. dobila uporabnu dozvolu za cjelokupan projekt.



U sklopu nove bolnice nalazi se suvremena stacionarna bolnica s deset operacijskih dvorana i deset postelja u šok-sobama, rađaonica s tri boksa i jednom operacijskom dvoranom za hitne slučajeve, prva pomoć sa 16 postelja, patologija s tri stola za obdukciju, bolnička ljekarna i laboratorij, zatim dnevna bolnica sa 71 posteljom, dvije operacijske dvorane za tzv. dnevnu kirurgiju te poliklinike s 80 specijalističkih timova i 47 liječničkih ordinacija.

U bolnici je i nuklearna medicina te gama-dijagnostika, fizikalna medicina i centar za dijabetes i onkologiju.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI