PULJAK I IVOŠEVIĆ PODNIJELI OSTAVKE! Puljak: ‘Ivošević nije teret i ja se svog zamjenika ne odričem!’

Screenshot/N1

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak i njegov zamjenik Bojan Ivošević u četvrtak su podnijeli ostavke na svoje funkcije.

“Do novih izbora Split će voditi zamjenik gradonačelnika Antonio Kuzmanić, kao vršitelj dužnosti gradonačelnika Splita”, rekao je Jurica Galešić iz odnosa s javnošću stranke Centar, a kasnije je to potvrdio i sam Puljak.

Šef splitskog HDZ-a Vice Mihanović rekao je kako je ostavke doživio kao jedine moguće u ovom trenutku te da se u godinu dana vlasti u Splitu ništa se nije dogodilo i smatra da su potrebni novi izbori.

“Imali smo niz afera… Nitko ne priča o projektima. Ništa se ne radi”, istaknuo je Mihanović.

Splićani idu na nove izbore.Na početku je Puljak rekao kako “Ivošević nije teret, on je uvodio red i ja se zamjenika Ivoševića ne odričem”.

“Jedan verbalni gaf ne može odrediti stvari u životu. Naše ostavke ćemo uručiti sljedeći tjedan. U nove izbore idemo zajedno kao pobjednički tim. Pozivam gospodina Mihanovića i gospodina Keruma da izađu na ovaj megdan i zajednički odluče o budućnosti Splita”, rekao je Puljak.

Dodao je kako ovo nije iznuđena ostavka.

“Mogao sam odabrati da do kraja godine budem gradonačelnik jer je gradonačelnik po hrvatskim zakonima praktički nesmjenjiv, a to ste možda navikli u hrvatskoj politici da se ljudi grčevito drže za fotelje. Ja se svojih građana ne bojim, a ovo je prilika da građani Splita izađu na izbore. Dajemo ostavku i izlazimo ponovno na izbore, pa neka građani odluče žele li Split budućnosti ili Split prošlosti”, naglasio je Puljak.

Prema njegovom mišljenju “dogradonačelnik nije niti ukrao, niti lagao, niti ikoga prevario”.

“U ovakvim teškim odlukama ja se uvijek zapitam što je istina ili nije. Je li istina da je životno prijetio novinarkama? Ne. Ja li istina da je neprimjereno komunicirao? Je i to nismo opravdavali”, rekao je.

Ponovio je kako Ivošević nije teret, nego je nosio teret bivše vlasti i nereda koji su stavili.

Na upit je li im neugodno ponovno izlaziti na izbore u što će se utrošiti mnogo novaca, nije izravno odgovorio na pitanje već je istaknuo kako je “bolje izaći na izbore i pitati građane kakav grad žele”.

“Pitamo građane Splita – jeste li vi za red ili nered? Što se tiče troškova izbora oni su minimalni i nekad je bolje napraviti minimalne troškove kako bi izabrali smjer budućnosti i smjer reda”, naglasio je Puljak.

Pohvalio se kako su oni dosad napravili za Split ono što “nitko prije nije napravio, a uveli su i red u taj grad”.

Još je jednom ponovio kako on sa zamjenikom Ivoševićevem i još jednim zamjenikom ide na nove izbore “kao pobjednički tim”.

Na upit Ivoševiću je li mu optužnica uteg ili nije, odgovorio je da “njemu osobno nije”.

“Učim kako kvalitetno komunicirati, educiram se, nov sam u politici i učim kako popraviti svoju komunikaciju”, rekao je Ivošević.

Dodao je kako na te edukacije iz odnosa s javnošću ide u Hrvatskoj, osobno ih plaća te upravo zbog toga što osobno plaća nije htio reći koliki je iznos tih edukacija.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI