PULJAK IZNIO PODATKE OD KOJIH BOLI GLAVA: Kolegi iz MOST-a poručio da priča velike besmislice!

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak gostovao je u Dnevniku N1  televizije. Komentirao je kritike koje su stigle iz  koalicijskog partnera Mosta.

Za početak je rekao kako ne misli da ne cvjetaju ruže u programskoj suradnji u Gradskom poglavarstvu.

“Imali smo dosta konstruktivne razgovore, recimo, o rebalansu proračuna i mislim da će to svatko podržati jer nam je HDZ ostavio dosta dubiozan proračun, tj. proračun koji je bio planiran u rashodima relativno realan, ali u prihodima jako nerealan i sada je on 130 milijuna kuna u minusu. Jedan dio je i objektivan zbog covida, ali taj dio je trebao biti predviđen, jedan dio je i dugova od prethodnih vlasti i to sada trebamo vratiti.”


Komentirao je i izjave iz Mosta da je njegov protukandidat na izborima HDZ-ov Vice Mihanović njegov žeton:

“To su tolike besmislice da to neću ni komentirati. Mi po cijeli dan radimo ono što treba za građane. Recimo POS-ovi stanovi, izgradnja vrtića, koji će biti zeleni vrtići, kako ćemo izgraditi šest dvorana i škola, a ovakvim besmislicama se ne mislim baviti i one su čisto politikantstvo.Sve točke dnevnog reda, koje smo predložili, mi smo i prodiskutirali, točke koje mi mislimo da su dobre za razvoj grada i sporta. Na takve besmislene optužbe ne mislim odgovarati. O tome nismo razgovarali nego o projektima i onome što nas povezuje. Mi imamo puno pametnijeg posla nego se baviti prepucavanjima”, rekao je Puljak.

Ponovio je  još jednom da se ne misli baviti politikantstvom:

“Zadnji puta smo isto imali besmislenu točku dnevnog reda, neki mural koji je podrškom HDZ-a, Mosta i Keruma nametnut kao tema, a zaista nije tema. Teme su vrtići, škole, POS-ovi stanovi, budućnost ovog grada, na koji način možemo održati turizam, kako možemo privući goste veće platežne moći, mi smo se puno bavili uvođenjem reda, a ova prepucavanja zaista nisu nešto čime sam se ja ikad bavio.”

Očekuje podršku rebalansu proračuna na sljedećoj sjednici:

“Najzanimljivija točka je rebalans proračuna, od kojeg su najveća stavka plaće odgajateljica u vrtićima, koje su povećane i radi toga imamo 11 milijuna kuna, koje moramo izdvojiti i svi kojima je stalo do razvoja Grada Splita će to podržati. Taj rebalans nas je podsjetio da ide i izrada proračuna o kojem ćemo morati se svi zajedno potruditi da uprihodimo sve više, a ne da se svađamo kako su prihodi mali, nego kako da ostvarimo ciljeve koje smo zacrtali na početku mandata. To će biti prvi puta u povijesti Splita da će sva djeca imati mjesto u vrtiću, da se škole grade i da će imati jednosmjensku nastavu i to će biti standard koji mi dugujemo našoj djeci i na to se želimo koncentrirati”, zaključio je Ivica Puljak.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI