PULJAK JE VEĆ IMAO SPREMAN ODGOVOR: Nije štedio HDZ-ova kandidata! Ovo je njihov zadnji stadij i dobro uhodana praksa’

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Nakon što je HDZ potvrdio Zorana Đogaša kao svog nestranačkog kandidata za splitskog gradonačelnika, oglasio se bivši gradonačelnik i kandidat Centra, Ivica Puljak.

Ivica Puljak na sve je reagirao na Facebooku.

‘Dogodilo se ono što smo najavljivali i očekivali. U Splitu će se voditi politička borba koja će odlučivati o budućnosti našega grada, ali i Hrvatske. Ja mogu i želim biti kandidat uvođenja reda i principa jednakih za sve, a svejedno mi je tko je kandidat koji može biti kandidat bilo koje od starih stranaka i politika.

U Hrvatskoj i u Splitu je na djelu zadnji stadij HDZ-a. Znali smo da HDZ traži nestranačkog kandidata, iza kojeg može sakriti svoj uhodani model operiranja po Hrvatskoj. Što je kandidat veći to bolje, što je kandidat manje sličan HDZ-u, to bolje. U Splitu zato imamo protukandidata koji kaže da je mogao biti kandidat bilo koje stranke. A to je zadnje što u politici možete biti i tvrditi da imate svoj ‘ja’. Točno tako izgleda svaki ‘svestranački’ kandidat Andreja Plenkovića, bilo da je u pitanju pozicija ministra na koju od sramote više ne može staviti nikog iz svoje kadrovski devastirane stranke, bilo da je u pitanju pozicija gradonačelnika Splita.

Za razliku od Vlade čiji premijer nema hrabrosti stati pred birače, nego se svako malo rekonstruira, mi smo ponosni što će Split imati šansu izravno presuditi želi li politiku HDZ-ovih povlaštenih maski koje nisu ukinute ili politiku principa, reda i javnih natječaja, jednakih šansi za sve. Cijela Hrvatska moći će gledati Split u kojem će se odlučivati o tome treba li nama ravnopravna budućnost ili povlaštena prošlost. Ja vjerujem da Splićani znaju koji smjer žele. Zato sam i vratio odluku u njihove ruke. Split je za budućnost, Split je budućnost!’.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI