PULJAK KOMENTIRAO ĐOGAŠEVU IZJAVU: ‘HDZ je – jer više ne može naći ni kandidate u svojim redovima – dokazano bezvezan!’

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Bivši splitski gradonačelnik Ivica Puljak na svom je Facebooku komentirao izjavu protukandidata za novog splitskog gradonačelnika Zorana Đogaša. On je rekao kako se ništa ne može napraviti bez dobre veze.

Evo što je Puljak napisao na Facebooku:

“Moj protukandidat Zoran Đogaš izjavio je da se ne može ništa napraviti bez dobre veze. A kako je on HDZ-ov kandidat, očito je da se već prvog dana kampanje uklopio u njihovu paradigmu veze i protekcije, a ne reda, ravnopravnih šansi, vladavine prava i snage zakona.

Ako je ta veza Vlada i Andrej Plenković, onda imamo na djelu objavu ustavne nejednakosti gradova i općina kojima HDZ ne upravlja izravno ili preko svojih tobožnjih nestranačkih osoba. Ta teza je šamar demokraciji i poruka Splitu da je nebitan kao grad, nego je bitan samo ako mu gradonačelnik ima vezu na Markovu trgu.

Budući da ni moji suradnici ni ja nemamo vezu u HDZ-u niti bismo pristali da nam HDZ bude zadana paradigma ponašanja, maknuli smo nelegalne parkinge, nelegalne kioske i štekate, proveli javne natječaje bez zapošljavanja preko veze i zavrnuli ‘špine’ privatnih veza i interesa. Da smo bili vezani vezama s HDZ-om na svim razinama, ništa od toga ne bismo mogli slobodno provesti.



Veza s HDZ-om i Kerumom kojom se protukandidat Đogaš hvali, znači povratak Splita u interesne mreže i nejednakost svih naših sugrađana. Ne, hvala, nama veza sa strankom osuđenom za korupciju ne treba. Jedina veza koju hijerarhijski prihvaćamo je veza s našim sugrađanina.

Splićani, sugrađani, birači – mi smo vam u ruke vratili odluku, jer vjerujemo samo vama. Vi ste jedina ispravna veza sa svojim gradonačelnikom, a HDZ je – jer više ne može naći ni kandidate u svojim redovima – dokazano bezvezan!”, napisao je Puljak.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI