PULJAK KOMENTIRAO NAVODE RESORNOG MINISTARSTVA: ‘To je direktni utjecaj Plenkovića na izbore u Splitu, očekujem da on sad postavi svog kandidata’

Screenshot/N1

O ostavci Antonija Kuzmanića, drugog zamjenika splitskog gradonačelnika Ivice Puljka bilo je riječi na kratkoj konferenciji za medije u Splitu. Puljak je istaknuo da “neće inzistirati na bilo kojem tumačenju što se tiče toga tko će voditi grad do prijevremenih izbora”, objavio je N1.

“S obzirom na to da je HDZ rekao da će dati ostavke u Gradskom vijeću ako dogradonačelnik Kuzmanić da ostavku – on je na to spreman. On će svoju ostavku uručiti, urudžbirati u istom trenutku u kojem to naprave i gradski vijećnici da se raspusti Gradsko vijeće. Zamjenik Ivošević i ja ćemo ostati do kraja ovog tjedna i idu izbori za gradonačelnika”, rekao je gradonačelnik u ostavci.

Dodao je da je svima u interesu, a s čime se i slažu i ostali politički akteri u Splitu, osim Keruma, da se raspusti Gradsko vijeće.

“Tako će se i učiniti. Mi ćemo danas imati sastanak s našim partnerima. Sutra imamo sastanak sa svim političkim akterima u Gradu Splitu, sa svim klubovima u 12 sati i u 12.30 ćemo obavijestiti o načinu na koji će se raspustiti Gradsko vijeće i o načinu na koji će se odviti izbori”, naglasio je Puljak.

Podsjetimo, Ministarstvo pravosuđa i uprave oglasilo se priopćenjem u kojem navode da dužnost gradonačelnika do prijevremenih izbora može obavljati samo prvi zamjenik ili povjerenik Vlade.



Na to je reagirao Puljak i rekao kako je to “priopćenje Ministarstva direktni utjecaj Plenkovića na izbore u Splitu”.

“Ja očekujem da on sad postavi svog kandidata. Mislim da građani Splita neće honorirati takav način miješanja u izbore u Gradu Splitu”, zaključio je Puljak.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI