PULJAK NAJAVIO NOVI PRORAČUN: Veći je od prethodnog kojeg je nazvao napuhanim, evo kako to objašnjava

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak komentirao je gradski proračun za 2022. godinu koji će prema prijedlogu iznositi čak 1,675 milijardi kuna.

“Ukupni prihodi su planirani milijardu i 675 milijuna kuna, i taj sam prijedlog uputio gradskim vijećnicima jučer u skladu sa zakonski propisanim rokom”, rekao je Puljak.

Novinari su ga podsjetili kako je nakon preuzimanja vlasti kritizirao nasljeđeni gradski proračun od oko 1,3 milijarde kuna kojeg je nazvao prenapuhanim i nerealnim.

No Puljak odgovara kako su prihodi u prijedlog njegovog proračuna realno planirani.

“Razlika je u tomu što su se povećali prihodi iz europskih fondova za velike projekte kao što su Karepovac, Dračevac i ITC, a isto tako i projekt Žnjan, za koji smo nedavno odbili koncesiju”, rekao je Puljak.



Dodaje i kako je financiranje izgradnje škola i dvorana također planirano dijelom iz europskih fondova.

Tvrdi kako su fiksni prihodi “od različitih poreza i ostalih prihoda” oko milijardu i 150 milijuna kuna, a fiksni rashodi za plaće zaposlenika i materijalne troškove za hladni pogon oko milijardu kuna.

“Znači, ostalo je oko 150 milijuna kuna za sve ostale potrebe i za razvojne projekte u Splitu”, rekao je Puljak.

Dodaje kako je planiran kredit od oko 200 milijuna kuna koji bi se usmjerio u razvojne projekte u Splitu, a planira se dobiti i dodatnih 200 milijuna kuna iz fondova Europske unije.

Uz to najavljuje i prihod od prodaje “nekih zemljišta i prostora u vlasništvu Grada Splita”.

“Proračun za 2022. godinu je istovremeno štedljiv, ali i razvojan. Štedljiv zato što smo naslijedili minus od oko 130 milijuna kuna koji ćemo sanirati u godinama koje dolaze, razvojan jer ćemo nastaviti sve projekte koje smo zatekli i koji su važni za Split, a istovremeno smo ugradili i neke nove projekte kao i pripreme za projekte koji će se odvijati u godinama koje dolaze”, rekao je Puljak.

Najavio je i obnovu nogometnog stadiona Poljuda.

“Rezervirali smo sredstva za, ako bude trebalo mijenjati, projekt rekonstrukcije Poljuda kako bismo zajedno s državom i Hrvatskim nogometnim savezom (HNS) pronašli sredstva za njegovu potpunu rekonstrukciju”, rekao je Puljak.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI