PULJAK O POSKUPLJENJU ENERGENATA: ‘Zamijenit ćemo cijelu rasvjetu u gradu s LED rasvjetom, kao i rasvjetu u tunelu Marjan, a na krovove svih javnih institucija postaviti solarne panele’

Screenshot/N1

Poskupljenja su diljem cijele Hrvatske, a o tome kako se splitska gradska uprava planira izboriti s velikim udarom porasta cijena energenata na džepove građana, ali i poduzetnika, za N1 govorio je splitski gradonačelnik Ivica Puljak. 

“Za sam Grad Split još nisu stigli veći računi jer imamo ugovor za isporuku struje koji traje do iduće godine, ali jesu drugim ustanovama, kao što su škole, Promet, Čistoća…”, rekao je na početku Puljak.

Dodao je kako će gradska uprava sa svoje strane napraviti sve što može da se uštedi što je više moguće.

“Zamijenit ćemo cijelu rasvjetu u gradu s LED rasvjetom, kao i rasvjetu u tunelu Marjan. Zatim ćemo na krovove svih javnih institucija postaviti solarne panele”, istaknuo je gradonačelnik,

Split će se pridružiti i drugim gradovima i općinama u inicijativi upućenoj Vladi da im i ona pomogne.



Na pitanje gdje će nabaviti sredstva za LED rasvjetu i solarne panele, odgovorio je kako neka sredstva “imaju i sami, za neke će podignuti kredite, a za neke postoje fondovi koji ulažu u te stvari”.

Govoreći o porastu cijena, rekao je kako se žale i poduzetnici.

“Razgovaramo s njima, oni se stvarno jako žale na činjenicu da se sav teret poskupljenja prelio na poduzetnike i sada na javnu upravu. Mi možemo samo zagovarati da se taj teret ravnomjerno rasporedi na sve. Jako je važno, s obzirom da svi moramo štedjeti, to da ćemo racionalizirati našu javnu upravu i gradske tvrtke”, zaključio je Puljak.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI