Puljak odbila biti dijelom ljevice koju predlažu Bernardić i Josipović

Slavko Midzor/PIXSELL

Naglasila je da će na lokalne izbore stranka Pametno izaći sama

Čelnica stranke Pametno Marijana Puljak odbila je prijedlog Davora Bernardića i Ive Josipovića da okupe ljevicu.

“Ako misle da imaju zajedničke ciljeve, teme i političke modele, neka razgovaraju. Pozdravljam te razgovore. S naše strane, možda dijelimo neke civilizacijske vrijednosti poput ljudskih prava, no mi zastupamo neke druge ekonomske modele koji govore o slobodi tržišta i slobodi poduzetništva, neke modernije ekonomske modele. Zašto se mi bavimo politikom? Jer smo i ustali protiv nekih političkih modela koje je zadnjih 25 godina zastupao i SDP – a to su klijentelizam i politička trgovina”, izjavila je Puljak za N1 televiziju.

Naglasila je da će na lokalne izbore stranka Pametno izaći sama.

“Na iduće lokalne izborima stranka Pametno izlazi samostalno upravo zbog toga što ne zastupamo političke modele koji su SDP i doveli u situaciju u kojoj jesu danas. Pokazujemo da politika može i mora biti drugačija, u interesu zajednice. Ne u osobnu korist, nego u interesu društva. Pametno je predvodnik takve politike”, dodala je Puljak koja se namjerava kandidirati za gradonačelnicu Splita.

“SDP je sam kriv za sve što im se događalo proteklih godina. Pametno se zalaže i za antifašizam, slobodu žene i njezino pravo na izbor, ljudska prava i prava manjina. Politika koja se vodila zadnjih 25 godina vodila se samo za osobnu korist, nisu imali rješenja za ovo društvo”, zaključila je čelnica stranke Pametno.



>>> Stranka Pametno tvrdi: ‘Marijana Puljak je nova gradonačelnica Splita’ 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI