PULJAK OŠTRO PO VLADI: ‘Andrej Plenković i njegova ekipa se prave kulturni, ali oni kulturno pljačkaju hrvatsku državu i naše institucije i provode kriminal, korupciju i klijentelizam’

Screenshot/N1

Splitski gradonačelnik koji će se ponovno kandidirati na izborima Ivica Puljak za N1 je govorio o nogometnoj utakmici Hajduka i Rijeke na Poljudu. Rekao je da se nada kako će to biti “pravi praznik nogometa, a atmosfera mirna i veličanstvena”.

Osvrnuo se na nerede na autocesti A1 u subotu te istaknuo kako je bio vrlo jasan u osudi nasilja.

“Nasilje bilo koje vrste je zaista neprihvatljivo i to se nikako ne može opravdati niti se ne treba pravdati. Kad se dogodi ovakvo nešto onda zaista treba pogledati širi kontekst i koji je uzrok svega toga. Jedan od uzroka cijelog nereda i kaosa koji vlada u našoj zemlji je činjenica da HDZ zarobio sve institucije Hrvatske. Njima nije dovoljno da upravljaju zakonodavnom i izvršnom vlašću i za to su dobili mandat na izborima, ali to im nije dovoljno. Nego su zarobili sve ostale institucije. Naročito one institucije koje imaju novaca – kao što su Hrvatski nogometni savez i ostale institucije pa čak i lovačka društva. Sve su okupirali”, rekao je Puljak.

Komentirao je i odgovor koji mu je uputio premijer Andrej Plenković, a u kojem je premijer rekao da se “Puljak nema što javljati s obzirom na ponašanje njegova bivšeg zamjenika Bojana Ivoševića”.

“Taj moj zamjenik mu je vrlo lijepo odgovorio u jednom podužem statusu. Andrej Plenković i njegova ekipa se prave kulturni, ali oni kulturno pljačkaju hrvatsku državu i naše institucije i provode kriminal, korupciju i klijentelizam. Sve to praveći se kulturnim. Imamo mi jednog koji je bio možda i najkulturniji među njima, zvao se Ivo Sanader. Nitko ne opravdava bilo kakvo nasilje, ali mislim da je Plenković zadnji koji bi bilo koga trebao prozivati. Ja njega prozivam da ponudi svoj mandat na raspolaganje, da građani odluče žele li da se ide smjerom kojim on ide”, zaključio je Puljak.Facebook Comments

Loading...
DIJELI